Puncte negre în traficul de pe Siderurgiștilor
Foto: Amalia Trifan

Puncte negre în traficul de pe Siderurgiștilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Lucrările de pe bulevardul Siderurgiștilor au început acum mai bine de un an și, deși o parte din șosea este deja asfaltată, mai rămân porțiuni care ridică probleme în rândul șoferilor - zona IREG-General-Mașniță. În haosul care se produce la orele de vârf, circulația "la mica înțelegere" pare a fi regula de bază, și pentru pietoni, și pentru șoferi.

În zilele lucrătoare, atât dimineața, cât și la orele după-amiezii, aglomerația pune stăpânire peste porțiunile de șosea care pot fi circulate pe axa Sideurgiștilor - 1 Decembrie 1918, aflată în plin proces de reabilitare. Se stă și câte 15 minute la un singur semafor, foarte asemănător cu timpul pe care îl poți sta la semafor în Capitală. Din cauza lucrărilor, pietonii își croiesc drum printre mașini atunci când se angajează în traversarea străzii, lucru destul de riscant în condițiile în care marcajul nu a fost încă desenat, trecerile fiind semnalizate doar prin indicatoare.

Unul dintre cele mai nevralgice puncte este intersecția de la IREG, unde se află un sens giratoriu în construcție. Deși au fost instituite niște reguli provizorii, șoferii nu țin cont de ele, așa că prioritatea se acordă "la mica înțelegere". Astfel, este lesne de înțeles că traversarea zonei, mai ales în condițiile în care nici semnele de circulație nu sunt amplasate tocmai în sensul de a fluidiza efectiv traficul, este o aventură pentru toate categoriile de vehicule, de la cele mari, la cele mici.

Chiar dacă zona este una traversată de sute de mașini într-o zi, nu este o intersecție care să nu ridice probleme pentru șoferii autoturismelor și autobuzelor. Semnele de circulație nu sunt amplasate în așa fel încât să fluidizeze traficul, ci, dimpotrivă, mai mult îl încurcă. Un haos care va mai dura, potrivit autorităților, până la jumătatea verii. Data pentru finalizarea proiectului "Modernizare linii tramvai și carosabil străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918" a fost amânată luna trecută, în condițiile în care lucrările trebuiau încheiate pe 23 mai. După prelungirea de 90 de zile solicitată de constructor, noul termen de finalizare este 14 iulie 2021.

Citit 2923 ori Ultima modificare Vineri, 09 Aprilie 2021 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.