Vinerea Mare. Preotul Crângaşu: Confirmări cutremurătoare, o adevărată moarte care a atins zone cosmice. Ziua s-a făcut noapte, morții au înviat, catapeteasma s-a rupt în două

Vinerea Mare. Preotul Crângaşu: Confirmări cutremurătoare, o adevărată moarte care a atins zone cosmice. Ziua s-a făcut noapte, morții au înviat, catapeteasma s-a rupt în două
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preotul Nicolae Crângaşu a vorbit despre Vinerea Mare în Săptămâna Patimilor, în exclusivitate pentru DC NEWS. "Sfânta și Marea Vineri, ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit pe lemnul Crucii și în care a murit pe lemnul Crucii, cu o moarte reală, cu o moarte totală în care a recapitulat ca o jertfă, din dragoste pentru noi, toate păcătoșenia lumii, ca să o curețe, că o spele și să o ispășească.

De aceea spunem că Mântuitorul Iisus Hristos a murit pe Cruce pentru noi toți, ca prin moartea Lui, noi toți să ne izbăvim de blestemul păcatului pe care-l atrăsesem asupra noastră.

Reamintesc faptul că în această zi se face pomenire de arestare și crucificare după episodul chinuitor al bătăilor și al batjocurei pe care Mântuitorul Iisus Hristos a trebuit să-l îndure din partea soldaților romani și a altor răuvoitori care încercau să-l pedepsească fiecare cum putea mai rău și mai umilitor. A suportat arestarea și crucificarea, pironirea pe lemnul Crucii. După ce acest episod s-a întâmplat și a suferit cu toate organele trupului său de om adevărat, după ce a suferit chinurile crunte ale calvarului, ale bătăilor, ale scuipării, lovirilor, umilirilor, de care cei care-l urau în momentul acela au fost capabili, a avut-o moartea Mântuitorului, în sensul că și-a dat duhul pe lemnul Crucii.

Atunci când s-a făcut o încercare a autorităților romane și religioase iudaice să nu lase trupurile atârnate pe lemnul Crucii pentru sâmbăta care urma, Mântuitorul, care fusese răstignit între doi tâlhari, când a fost împuns cu sulița în coastă, din coasta lui a ieșit, spun Sfintele Evanghelii, sânge și apă", a spus Preotul Nicolae Crângaşu, la DC NEWS.

Confirmare medicală și semne cutremurătoare ale morții Mântuitorului Iisus Hristos [detalii]

Citit 800 ori Ultima modificare Vineri, 30 Aprilie 2021 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.