"Rabla pentru electrocasnice" începe vineri

"Rabla pentru electrocasnice" începe vineri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Programul "Rabla pentru electrocasnice", prin care un aparat electrocasnic vechi, cu consum mare de energie, poate fi schimbat cu unul nou, cu consum redus, începe vineri, 14 mai, și se va desfășura în trei etape. "Programul are, anul acesta, un buget de 75 milioane de lei, cel mai mare din istoria sa. Estimăm că vom avea, în total, peste 200.000 de beneficiari", a spus ministrul Mediului, Barna Tánczos.

Pentru programul din acest an sunt eligibile nouă categorii de produse: mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiționat, televizoare, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" 2021 are trei etape de depunere a solicitărilor. Prima, între 21 mai și 4 iunie, este destinată mașinilor de spălat rufe, mașinilor de spălat vase și aparatelor frigorifice. În cea de-a doua etapă, programată între 4 și 18 iunie, se pot achiziționa televizoare, laptopuri și tablete, iar în cea de-a treia etapă, care se va desfășura între 18 iunie și 2 iulie, vor putea fi cumpărate aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Înscrierea se face pe platforma dedicată a Administrației Fondului pentru Mediu, prin completarea unor câmpuri cu datele personale ale beneficiarului și atașarea cărții de identitate direct în sistem. Beneficiarul voucherului poate încărca pe loc un buletin sau o carte de identitate și o declarație pe propria răspundere privind datele personale. Sistemul generează automat un cont, cu user și parolă, după care, folosind acest cont, beneficiarul bifează aparatele electrice pentru care are un aparat vechi și dorește unul nou. Perioada în care poate fi folosit voucherul este de două săptămâni, pentru fiecare etapă. Încărcarea cărții de identitate și a declarației privind datele personale (se poate face și o poză cu telefonul) se poate face inclusiv de la magazinul de unde se achiziționează produsul. În cazul în care achiziția se face de la un magazin online, atunci declarația trebuie printată, semnată și scanată sau fotografiată.

Conform ministrului Mediului, principiul de funcționare al programului este "echipament vechi și voucher primit" în schimbul unui aparat nou, cu mențiunea că, în cazul aparatelor de spălat vase și al celor de uscat rufe, se poate preda orice alt echipament din program. În schimb, în celelalte cazuri, produsele vechi oferite la schimb trebuie să fie din aceeași categorie ca și produsul nou.

Un beneficiar poate achiziționa prin acest program mai multe produse, putând participa în toate cele trei etape și accesând toate cele nouă categorii de produse.

Valoarea unui voucher este de 500 de lei (laptopuri), 400 de lei (televizoare, mașini de spălat, aparate frigorifice, aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și mașini de spălat vase), 300 de lei (tablete) și 200 de lei (aspiratoare).

Citit 1625 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Mai 2021 02:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.