Uimitoarele poveşti ale foştilor maidanezi deveniţi căţei de terapie

Uimitoarele poveşti ale foştilor maidanezi deveniţi căţei de terapie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Bine v-am găsit, dragi iubitori de animale! Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", Galaţiul începe să găzduiască activităţi asistate de câini, foşti maidanezi, parte a proiectului pilot pe care Animal Society și FOUR PAWS INTERNATIONAL îl desfășoară în orașul nostru din 2019. Proiectul implică foști câini fără stăpân, actualmente câini de terapie, dar şi câini adoptaţi de locuitori ai oraşului sau rezidenți de la adăpostul "Ajutaţi-l pe Lăbuş". 

După cum am aflat de la Anamaria Dandeş, coordonator local Animal Society, miercuri, 26 mai 2021, echipa Centrului de Educație pentru Bunăstarea Animalelor din cadrul Animal Society a desfășurat o primă activitate, la sediul Fundației Motivation România din Galați. Astfel, pe lângă Max și Bumi, care au călătorit de la București special pentru acest tip de activități, gazdele deosebite de la Motivation România i-au cunoscut pe Taz și Luna, doi câini tineri, actualmente găzduiți de adăpostul "Ajutați-l pe Labuş" Galați, câini cu poveşti de viaţă grele, dar care au avut șansa să fie luați din stradă, pentru ca apoi să facă parte din acest proiect.

"Astfel, timp de o oră, membrii fundației gazdă au interacţionat cu cei patru câinii metis și le-au aflat poveştile: Bumi - adoptat din Serbia, de pe stradă, devenit câine de terapie iubit de copii și de seniori în egala măsură; Max - adoptat recent din adăpostul "Speranța" din București, un câine sociabil, echilibrat, cuminte, care s-a adaptat aproape instant în noua sa familie, alături de cele patru feline, veterane ale casei; Taz și Luna, foști maidanezi gălățeni, au de câteva luni norocul de a beneficia de sesiuni de dresaj cu Lucian Donose, un profesionist în domeniu. Prin tehnici speciale, dresorul a reușit ca anxietatea și timiditatea celor doi blănoși să devina istorie. Taz și Luna devin, așadar, ambasadori ai câinilor fără stăpân și își propun să convingă că și cei orfani sau fără rasă se califică pentru a fi îngrijiți și adoptați", ne-a dezvăluit Anamaria Dandeş.

Alte cinci activități sunt programate pentru acest sfârșit de săptămână, sesiuni despre care vă vom povesti în edițiile viitoare ale rubricii. Specialiștii Centrului "Câini pentru Oameni" și-au propus să viziteze cât mai multe companii și instituții din Galați, să implice activ cât mai mulţi dintre cetăţenii oraşului, pentru a îmbunătăţi situația și percepția asupra câinilor fără stăpân.

Citit 1241 ori Ultima modificare Vineri, 28 Mai 2021 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.