Un oraş care evoluează. Locatarii de la Parfumul Teilor cer stradă spre Domnească
Foto: Anca Spânu și Marian Calestru

Un oraş care evoluează. Locatarii de la Parfumul Teilor cer stradă spre Domnească
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Membrii unei asociații de proprietari din cartierul cunoscut ca Parfumul Teilor solicită Primăriei Galați realizarea unei legături rutiere directe între aleea aflată vizavi de sediul ziarului "Viața liberă" și strada Domnească. Doleanța oamenilor este justificată prin faptul că accesul ambulanțelor sau al pompierilor este foarte dificil în zona respectivă.

Pentru accesul rutier către blocurile din cartierul Parfumul Teilor există, la ora aceasta, trei străduțe, toate cu intrare din strada Col. Nicolae Holban (fosta Culturii). Prima dintre acestea, cea mai apropiată de strada Domnească, este și cea mai largă. Pe aici pot intra și mașinile de marfă, pentru aprovizionarea magazinelor din zonă. Problema este că, în cazul unei intervenții de urgență, accesul ambulanțelor sau al autospecialelor de pompieri este posibil pe aici doar pentru primul rând de blocuri. Modul în care sunt construite imobilele, inclusiv amplasarea garajelor sau a locului de depozitare a gunoiului, face imposibil accesul de urgență la blocurile din spate. Pentru acestea, există celelalte două străduțe. Acestea nu sunt însă mai largi decât niște alei. O mașină mică poate trece, pentru două este imposibil să se strecoare una pe lângă alta, mai ales dacă este și vreo mașină parcată la margine de alee, cum se și întâmplă, de altfel. În plus, blocurile sunt vechi, la fel și spațiile verzi din jurul lor, așa că mulți copaci și-au lăsat crengile până la doi-trei metri de sol, deasupra aleilor, aspect care ne-a fost de asemenea semnalat de locatarii blocurilor. În aceste condiții, unei autospeciale de intervenție îi este imposibil să ajungă până la locul unui eventual incendiu.
În ceea ce privește accesul direct din strada Domnească, membrii redacției ziarului nostru au văzut, pe viu, de foarte multe ori, cât de dificil este pentru mașinile SMURD sau ale Ambulanței să ajungă la intervenții de urgență în zona Parfumul Teilor. Când nu se poate altfel, mașinile sunt oprite la stradă, pe banda troleibuzelor, iar echipajele de urgență pleacă printre blocuri acolo unde sunt solicitate. Nici accesul peste bordură, pe lângă chioșcul "Vieții libere", nu este prea la îndemână, din cauza garajelor din spate sau a vreunei mașini de aprovizionare oprite. Doamne ferește să fie nevoie de intervenția pompierilor la vreunul din blocurile din zonă! Accesul autospecialelor acestora ar fi și mai dificil, dacă nu chiar imposibil, în momente în care o secundă poate schimba totul.
În consecință, membrii Asociației de proprietari nr. 112 solicită Primăriei să ia toate măsurile administrative necesare pentru a realiza o legătură rutieră directă spre strada Domnească. "Menționăm că în acest moment accesul autovehiculelor în interiorul cartierului se face cu foarte mare dificultate, din cauza faptului că aleile dintre blocuri sunt extrem de înguste, iar intrările sunt situate pe străzi secundare, la o distanță destul de mare. În același timp, accesul mașinilor de intervenție (pompieri, ambulanță, SMURD) este foarte dificil, iar locatarii sunt majoritatea persoane în vârstă, care întâmpină dificultăți să ajungă la respectivele mașini, în caz de nevoie. În același timp, vă rugăm să dispuneți demolarea garajelor aflate pe această alee, pentru a aduce strada la o dimensiune rutieră standard. De asemenea, solicităm ziarului "Viața liberă" mutarea chioșcului de difuzare a presei, pentru a permite construcția legăturii rutiere dintre alee și strada Domnească", se arată într-un document semnat și ștampilat de președintele Asociației de proprietari nr. 112.
Considerând că solicitarea oamenilor din zonă este justificată, "Viața liberă" a început demersurile necesare pentru mutarea chioșcului de ziare, urmând ca activitatea să fie desfăşurată într-un spaţiu din complexul Parfumul Teilor. Restul nu mai depinde de noi, ci de Primăria Galați, care are pârghiile administrative de a transforma dorinţa oamenilor în realitate.

Citit 4039 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 00:41

7 comentarii

 • postat de P.
  Miercuri, 02 Iunie 2021 19:09
  199.255.31.***
  Titlu corect

  Un oras care INVOLUEAZA
  1
  6
  Raportează
 • postat de Suparatu`
  Miercuri, 02 Iunie 2021 15:53
  89.39.81.***
  Daramati cotinetile ale numite garaje pentru a largi accesul masinilor in caz de urgenta !!!
  3
  10
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 02 Iunie 2021 11:42
  82.76.159.***
  "Un oras care evolueaza" ?? hai ca-i buna... Prin ce realizari, ce s-a facut asa important care sa duca la cresterea economiei, poate doar studiourile de videochat care sunt peste tot dar fiscul nu le stie. A scazut nivelul de trai al galatenilor, a crescut somajul, tinerii sunt in tarile din UE iar intre timp orasul prospera?? Ha, ha, ha buna gluma.. Cristinele, poate nu mai locuiesti in Galati dar ca freelancer poti scrie si tu articole de oriunde te-ai afla.
  4
  7
  Raportează
 • postat de Obiectiv
  Miercuri, 02 Iunie 2021 09:17
  84.117.41.***
  Un oras care evoluiaza...HA..HA!
  Orasul bilelor din beton unde ne rupem gatul impiedicandu-ne de ele
  Unde ai invatat domnule arhitectura?
  Tu esti sanatos la cap domnule sa pui bile din beton din doi in doi metri
  sa ne rupem gatul in ele? Iti bati joc de acest oras si de cetateni!
  Mergeti domnilor in Doja sa vedeti ce-au facut constructorii in intersectia din Doja
  in dreptul semafoarelor (bile din beton la un metru dinstanta una de alta)
  pe trotuar langa pista de biciclete din doi in doi metri
  Cum sa gandesti domnule o asa arhitectura...sa ne rupem gatul in ele!
  E un aspect dezolant cu aceste bile...urate mai sunt...Si sunt foarte periculoase!
  Rusine edilului ca n-a verificat acest aspect sau a aprobat aceste hidosenii!
  21
  21
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 02 Iunie 2021 08:34
  84.243.108.***
  Eventual fara sa va darame beciurile pentru muraturi nu? (Garaje). Poate niste autostrazi suspendate peste garaje.
  12
  32
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Miercuri, 02 Iunie 2021 08:29
  5.13.235.***
  Atunci si eu am o propunere. Oare n-ar trebui ca Bd. Closca sa fie legat de centru printr-un traseu deja existent? Ma gandeam la traseul 16. Piata centrala prin str. Saturn , Bac si intoacerea spre Piata centrala sa fie prin Bd. Closca. Daca s-au creat atatea facilitati de transport , de ce nu si in acesta zona a orasului. Si aici sunt blocuri multe, persoane in varsta , copii la scoala si salariati. Poate asa s-ar mai descongestiona si traficul cu masini personale.
  4
  11
  Raportează
 • postat de Daca ziceti voi ...
  Miercuri, 02 Iunie 2021 06:14
  108.245.201.***
  Un oras care evolueaza .....???!!!!
  12
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.