Un oraş care evoluează. Locatarii de la Parfumul Teilor cer stradă spre Domnească
Foto: Anca Spânu și Marian Calestru

Un oraş care evoluează. Locatarii de la Parfumul Teilor cer stradă spre Domnească
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Membrii unei asociații de proprietari din cartierul cunoscut ca Parfumul Teilor solicită Primăriei Galați realizarea unei legături rutiere directe între aleea aflată vizavi de sediul ziarului "Viața liberă" și strada Domnească. Doleanța oamenilor este justificată prin faptul că accesul ambulanțelor sau al pompierilor este foarte dificil în zona respectivă.

Pentru accesul rutier către blocurile din cartierul Parfumul Teilor există, la ora aceasta, trei străduțe, toate cu intrare din strada Col. Nicolae Holban (fosta Culturii). Prima dintre acestea, cea mai apropiată de strada Domnească, este și cea mai largă. Pe aici pot intra și mașinile de marfă, pentru aprovizionarea magazinelor din zonă. Problema este că, în cazul unei intervenții de urgență, accesul ambulanțelor sau al autospecialelor de pompieri este posibil pe aici doar pentru primul rând de blocuri. Modul în care sunt construite imobilele, inclusiv amplasarea garajelor sau a locului de depozitare a gunoiului, face imposibil accesul de urgență la blocurile din spate. Pentru acestea, există celelalte două străduțe. Acestea nu sunt însă mai largi decât niște alei. O mașină mică poate trece, pentru două este imposibil să se strecoare una pe lângă alta, mai ales dacă este și vreo mașină parcată la margine de alee, cum se și întâmplă, de altfel. În plus, blocurile sunt vechi, la fel și spațiile verzi din jurul lor, așa că mulți copaci și-au lăsat crengile până la doi-trei metri de sol, deasupra aleilor, aspect care ne-a fost de asemenea semnalat de locatarii blocurilor. În aceste condiții, unei autospeciale de intervenție îi este imposibil să ajungă până la locul unui eventual incendiu.

În ceea ce privește accesul direct din strada Domnească, membrii redacției ziarului nostru au văzut, pe viu, de foarte multe ori, cât de dificil este pentru mașinile SMURD sau ale Ambulanței să ajungă la intervenții de urgență în zona Parfumul Teilor. Când nu se poate altfel, mașinile sunt oprite la stradă, pe banda troleibuzelor, iar echipajele de urgență pleacă printre blocuri acolo unde sunt solicitate. Nici accesul peste bordură, pe lângă chioșcul "Vieții libere", nu este prea la îndemână, din cauza garajelor din spate sau a vreunei mașini de aprovizionare oprite. Doamne ferește să fie nevoie de intervenția pompierilor la vreunul din blocurile din zonă! Accesul autospecialelor acestora ar fi și mai dificil, dacă nu chiar imposibil, în momente în care o secundă poate schimba totul.

În consecință, membrii Asociației de proprietari nr. 112 solicită Primăriei să ia toate măsurile administrative necesare pentru a realiza o legătură rutieră directă spre strada Domnească. "Menționăm că în acest moment accesul autovehiculelor în interiorul cartierului se face cu foarte mare dificultate, din cauza faptului că aleile dintre blocuri sunt extrem de înguste, iar intrările sunt situate pe străzi secundare, la o distanță destul de mare. În același timp, accesul mașinilor de intervenție (pompieri, ambulanță, SMURD) este foarte dificil, iar locatarii sunt majoritatea persoane în vârstă, care întâmpină dificultăți să ajungă la respectivele mașini, în caz de nevoie. În același timp, vă rugăm să dispuneți demolarea garajelor aflate pe această alee, pentru a aduce strada la o dimensiune rutieră standard. De asemenea, solicităm ziarului "Viața liberă" mutarea chioșcului de difuzare a presei, pentru a permite construcția legăturii rutiere dintre alee și strada Domnească", se arată într-un document semnat și ștampilat de președintele Asociației de proprietari nr. 112.

Considerând că solicitarea oamenilor din zonă este justificată, "Viața liberă" a început demersurile necesare pentru mutarea chioșcului de ziare, urmând ca activitatea să fie desfăşurată într-un spaţiu din complexul Parfumul Teilor. Restul nu mai depinde de noi, ci de Primăria Galați, care are pârghiile administrative de a transforma dorinţa oamenilor în realitate.

Citit 4650 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.