„Sărbătoarea Bujorului”, în pădurea de la Roşcani

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Statuia lui Ioan Vodă cel Viteaz, exclusă de pe agendă *

Primarul oraşului Tg. Bujor, Ştefan Arfire, contrazice gurile rele, respectiv, cele care au lansat zvonul că în acest an, din cauza situaţiei grele din ţară, nu se va mai ţine „Sărbătoarea Bujorului”.

„Nu este adevărat. Deşi în aceste vremuri de strângere a curelei la maxim, când nu sunt bani, este dificil să organizezi o sărbătoare populară de amploarea acesteia, noi nu vrem să ne dezicem în faţa oamenilor. În fond, pentru ei, e o bucurie la care au dreptul!”

„Că nu ne vom mai putea permite, ca altădată, să invităm nume mari ale muzicii populare româneşti, publicul  va înţelege. Totul este programat să aibă loc duminică, 23 mai, în pădurea de 72 de hectare de la Roşcani”.

„Avem deja obţinute avizele de la Protecţia Mediului, Ocolul Silvic… Urmează să contactăm Pompierii şi SMURD-ul, să ne asigure cu maşini de intervenţie operativă în caz de nevoie. La zi, urgenţa este efectuarea unui tratament fitosanitar asupra stejarilor din rezervaţia naturală, pentru stârpirea omizilor”.

„Contăm pe sprijinul Consiliului Judeţului Galaţi în deplasarea în pădure a Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului. Bineînţeles, vom invita formaţiile artistice din zonă - de la Căminele Culturale Cavadineşti, Oancea, Frumuşiţa, Tuluceşti şi Suceveni, de la Casa de Cultură din Bereşti”.

„Pădurea: curată o vom prelua, curată o predăm. Ne vom îngriji să punem la dispoziţia societăţilor comerciale saci de plastic pentru colectarea deşeurilor şi containere în care să fie depozitaţi”.

„Vă mai pot spune că şi-au anunţat venirea la Roşcani firme comerciale importante, din judeţele Prahova, Vaslui, Iaşi şi Brăila”.

În privinţa manifestărilor de la statuia lui Ioan Vodă cel Viteaz: acolo, cu părere de rău vă spun, nu va fi nimic. De ce? Una la mână: statuia se află pe teritoriul comunei Băneasa.

„Şi doi: e degradată, nu s-a mai îngrijit nimeni de ea în pofida repetatelor semnale de alarmă trase de noi de-a lungul ultimilor ani”, ne-a declarat Ştefan Arfire.

Citit 2258 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.