Pentru a grăbi vindecarea, trebuie să bem multe lichide * Putem apela şi la remedii naturiste
Unii dintre noi uită de crema protectoare împotriva soarelui, din cauza entuziasmului de a ajunge mai repede la plajă. Astfel, ajungem acasă cu adevărate arsuri care ne strică somnul şi ne creează disconfort. Pentru a preveni arsurile, ne putem lua mai multe măsuri de protecţie, care sunt la îndemâna oricui.
Antiinflamatoare şi multe lichide
Pentru început putem lua un antiinflamator (Nurofen, Advil etc) pentru a scădea durerea şi roşeaţa pielii. De asemenea, şi compresele reci pe piele pot calma zona afectată. Gheaţa nu este recomandată pentru că durerea va fi şi mai mare. Utile sunt şi duşurile cu apă călduţă. Pielea arsă poate fi calmată cu ajutorul unui unguent cu hidrocortizon sau cu Bepanten. Acestea poate fi găsite la orice farmacie şi ne scapă de durere şi grăbeşte vindecarea. Un aspect important pe care puţini dintre noi îl ştim este faptul că trebuie să bem foarte multe lichide pentru a grăbi vindecarea. De asemenea, trebuie să folosim o cremă hidratantă şi să nu spargem băşicile care se formează, pentru că mai rău ne facem.
Soluţii naturiste, la îndemână
Putem apela şi la remediile naturiste pentru a ne calma pielea arsă de soarele puternic. Gelul proaspăt stors din frunzele de aloe vera are un efect calmant. Produsele cosmetice cu aloe vera nu sunt însă cele mai indicate. Un bun antiseptic, care doar ne calmează senzaţia de arsură, nu şi grăbeşte vindecarea, este oţetul. Pe măsură ce se evaporă de pe piele, ne oferă răcoarea de care avem nevoie. Alt remediu la îndemâna oricui este bicarbonatul de sodiu. Acesta trebuie amestecat pe piele prin tamponare creând un mediu alcalin, care ajută în cazul usturimii. Şi acesta are proprietăţi antiseptice. Iaurtul este cel mai cunoscut remediu pentru arsurile solare, fiind un foarte eficient calmant, mai ales dacă este aplicat rece. Dovezi ştiinţifice că ar ajuta la vindecarea pielii nu există.