Bloc central, încolțit de bălți și copaci crescuți ”în coastă”

Bloc central, încolțit de bălți și copaci crescuți ”în coastă”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Blocul ”30 apartamente”, aflat în zona de impozitare ”Centru 2”, nu iese cu nimic în evidență, fiind situat în apropierea Grădinii Publice, în spatele blocului ”Ialomița”. Totuși, imobilul, cu toată grija pe care i-o poartă cei care îl locuiesc, nu este chiar în atenția edililor când vine vorba de chestiuni ce țin de siguranța lui și a proprietarilor plătitori de impozite.

Una dintre proprietarele care locuiește la ”30 apartamente” este cea care a cerut sprijinul pentru blocul în care stă în două rânduri, primind răspunsuri la semnalele de alarmă care, cel puțin până la acest moment, nu s-au materializat prin nimic. În primul rând, aleea de acces de lângă blocul construit în anii 70 este, pe timp ploios, un permanent lac. Și asta după ce urmă cu doar trei ani a fost reparată și asfaltată. S-a lucrat în așa fel încât apa nu se scurge în canalizare, ci băltește lângă bloc, zile întregi. Deloc ”sănătos” pentru siguranța fundației și igienă, a considerat Elena Bugeac, care a semnalat problema, la Primărie, încă din 2018. Răspunsul? ”Lucrările executate la aleea de acces din zona străzii Domnească ”30 apartamente” reprezintă reparații izolate, care au respectat profilul străzii”, a fost reacția administrației locale prin răspunsul semnat de primarul Ionuț Pucheanu. Un pic mai încurajator, dar încă fără rezultat, deși a trecut aproape un an, a fost răspunsul la sesizarea privind doi arbori care au crescut chiar în coasta blocului, pe două laturi. Copacii, de mari dimensiuni, sunt foarte aproape de imobil, rădăcinile sunt mari și au ridicat demult asfaltul aleilor, iar crengile fac deja corp comun cu pereții blocului și ferestrele oamenilor. ”Ce să facem? Dacă punem mâna și tăiem copacii, vin și ne amendează, chiar dacă crengile ne afectează izolația. Așa că am zis să facem cum e legal”, ne-a spus Elena Bugeac. Anul trecut, în iulie, a inițiat un demers pentru rezolvarea problemei, la care i s-a răspuns că  ”un reprezentant al Primăriei va face o evaluare prealabilă în teren a stării fitosanitare și a gradului de îmbătrânire, respectiv pericolul pe care aceștia îl prezintă asupra cetățenilor și bunurilor acestora. Ulterior se va înainta Societății Gospodărire Urbană spre competentă soluționare”, documentul fiind semnat de doi directori și de edil. Răspunsul cuprinde și o ”portiță”, petenta fiind avertizată că este posibil să treacă ceva timp până la realizarea celor menționate în document, din cauza numărului mare de solicitări venite din partea gălățenilor privind tăierile și fasonările de arbori, nemaipunând la socoteală capriciile imprevizibile ale vremii, care pot da peste cap orice planificare. Oricum ar fi, de atunci a trecut aproape un an și până în prezent problemele sesizate la ”30 apartamente” nu au constituit nici urgență, nici prioritate.  

Citit 3581 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iunie 2021 20:57

3 comentarii

 • postat de ELLA
  Vineri, 18 Iunie 2021 13:07
  89.136.184.***
  7ani a durat pina au taiat un copac putred.Asociatia de proprietari facea cite 2 hirtii pe an.In sfirsit anul trcut au venit cu alpinisti utilitari si au trecut la treaba.Mai sint niste copaci ce trebuiesc curatati,dar au si astia vreo 3 ani de cind tot facem hirtii.Intre timp din cauza celor ce trebuiau curatati s/au mai uscat vreo 2 .De cite ori vedem o echipa in zona care curata la alt bloc,am rugat sa ne ajute si pe noi sa rezolvam treaba.Raspund sec; nu sinteti pe lista.Uite asa rezolva primaria problemele.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Vineri, 18 Iunie 2021 10:29
  5.13.168.***
  Dezastru! Oare cand ne vom trezi ca popor din hipnoza asta coletiva!??? Niciodata parerea mea!

  Pasivitatea, lasa-ma's'te' las', sa moara capravecinului cu tot cu el... indiferenta, rautatea gratuita! Atrebutele acesti popor cucerit! Dauna totala moralitatii!
  2
  15
  Raportează
 • postat de CONTRIBUABIL
  Vineri, 18 Iunie 2021 08:46
  5.2.209.***
  Problema se pune in mod gresit si anume un ca ...daca e bloc in centru trebuie sa fie cumva privilegiat. Chiar nu ar trebui sa conteze.
  De trei ani de zile am facut cerere catre Primarie sa se fasoeze un copac( roscov) care o inaltime mult mai mare decat blocul, a carui crengi la furtuna lovesc peretii blocul deteliorand izolatia exterioara. Mai avem si un salcam uscat; au venit si au fasonat salcamul uscat,( DA, ATI CITIT BINE AU FASONAT) si atat. Am facut revenire la cererea initiala, si ..nimic.
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.