Ioana Bouroş - Performanţă la dublu

Ioana Bouroş - Performanţă la dublu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eleva în clasa a VI-a la Pedagogic s-a întors cu premiul I de la faza naţională a Concursului „Plus-minus poezie” *

Să iei premiul I la naţionala de română sau la cea de matematică este fără îndoială o performanţă. Dar să te ridici pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiţie care combină ambele discipline este ceva cu totul ieşit din comun.

Ioana Bouroş (FOTO) este elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogic) şi a obţinut premiul I la faza naţională a Concursului „Plus-minus poezie”, ce s-a desfăşurat recent la Cluj.

Pentru profesorul său de matematică, Mitică Dudău, premiul nu a fost o surpriză, întrucât fata a mai avut anul acesta rezultate excelente şi la alte competiţii: s-a calificat la faza naţională a olimpiadei de matematică pentru juniori, a obţinut premiul I la Concursul „C. S Calude” şi premiul al II-lea la „Lumina Math”.

Însă pentru profesoara sa de limba şi literatura română, Valentina Braşoveanu, distincţia a fost un mare motiv de mândrie.

„Muncesc mult”

Competiţia nu a fost deloc una uşoară. Candidaţii au avut de rezolvat trei tipuri de subiecte: un text la limba română pe care au avut de rezolvat câteva cerinţe, o problemă dificilă de genul matematica distractivă  şi o poezie pe baza căreia să alcătuiască o compunere dar şi o problemă care să se rezolve prin două judecăţi.

Secretul Ioanei pare foarte simplu şi la îndemâna oricui: „Muncesc mult. Am învăţat asta de la mama mea care este deosebit de ambiţioasă şi constituie un model pentru mine. În plus, mă susţine în tot ceea ce fac”, ne mărturiseşte premianta, cu modestie.

Acelaşi lucru ni l-a confirmat şi profesorul şi mentorul său Mitică Dudău: „Munceşte mult şi cu uşurinţă. Altfel chiar m-ar speria volumul de muncă de care este capabilă”.

„Unui elev pregătit să muncească, trebuie să-i dai să muncească. Premiul este aproape în totalitate meritul ei, dar elementul fundamental a fost simbioza dintre profesori şi învăţăcel.”

Doctoriţă, astronaut, biolog marin…

La cât de mult îi place să muncească, îi este greu să se stabilească la un singur domeniu, aşa că Ioana nu s-a decis încă ce meserie va alege. Deocamdată pe listă s-au adunat câteva: doctoriţă, astronaut, biolog marin.

Ce va alege în final, are prea puţină importanţă. Esenţial rămâne că se va număra printre puţinii oameni care-şi vor face treaba cu dăruire şi pasiune pentru muncă. Dacă ar exista mai mulţi la fel ca ea, am avea şansa să ne salvăm…

Citit 2779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.