A doua săptămână de proteste ale mediciniştilor

A doua săptămână de proteste ale mediciniştilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a doua săptămână consecutiv, studenţii medicinişti - afiliaţi la Uniunea Naţională a Studenţilor Români (UNSR) - au pichetat sediul Prefecturii.

Acţiunile repetate de protest au fost declanşate din cauza unor nemulţumiri ale studenţilor, legate în principal de proiectul Legii Educaţiei şi puterea reprezentativă a studenţilor, de atitudinea ministrului Învăţământului, Daniel Funeriu şi de diminuarea anunţată a burselor.  

Potrivit luării de poziţie a preşedintelui Societăţii Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), Ştefan Roşca: „în ceea ce priveşte proiectul Legii Educaţiei, UNSR îşi menţine opoziţia faţă de articolele care încalcă drepturile dobândite ale studenţilor şi care se referă la: negarantarea subvenţiilor de către stat, imposibilitatea a-şi alege prin vot conducerea Universităţii / Facultăţii”.

„Ne opunem de asemenea  noilor măsuri guvernamentale de diminuare a cuantumului burselor cu 25 la sută începând cu 1 iunie 2010, precum şi diminuarea cu 15 la sută a tuturor drepturilor de care beneficiază studenţii şi care sunt finanţate din bugetul Ministerului Educaţiei (subvenţii la transportul în comun, subvenţii la regia de cămin, etc)”.

„Dezaprobăm şi refuzul MECTS de a semna protocolul cu reprezentanţii studenţilor, care garantează în primul rând faptul că fondul alocat de MECTS, atât pentru plata burselor studenţeşti, cât şi pentru taberele de vară oferite studenţilor merituoşi, au aceeaşi valoare ca în anul 2009”.

Studenţii anunţă că protestele vor continua, în fiecare zi de luni, până când guvernanţii vor ţine cont de solicitările lor.

Citit 747 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.