Parcarea multietajată din Mazepa, de nerecunoscut (FOTO)

Parcarea multietajată din Mazepa, de nerecunoscut (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Transformare spectaculoasă a parcării multietajate din Mazepa I, în cadrul "Htag Festival"! Este vorba despre festivalul de artă urbană, care, așa cum ați putut afla deja din ziarul "Viața liberă", și-a propus promovarea artei stradale și a dialogului ei cu comunitatea locală, precum și regenerarea spațiului urban în orașul Galați.

Cel care dă viață pereților exteriori ai parcării supraterane de pe strada Roșiori este artistul ILUC - Cosmin-Ionuț Iluc, pe care l-am surprins, la finele săptămânii trecute, la lucru. O veritabilă operă de artă s-a născut sub ochii gălățenilor care locuiesc în imediata vecinătate a parcării și care au putut vedea cum un obiectiv strict utilitar se transformă uimitor.

Reamintim că organizarea în premieră a "Htag Festival" a fost posibilă datorită finanțării nerambursabile de 160.475 de lei, acordate de la bugetul local pentru activitățile culturale propuse de Asociația Innovation Education Lab. Prin acest proiect se propune realizarea unor picturi murale (street art) de mari dimensiuni, de către artiști recunoscuți pe plan național și internațional, cu numeroase lucrări publice și participări la diverse festivaluri naționale și internaționale.

Citit 6039 ori Ultima modificare Joi, 26 August 2021 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.