O stradă din Galaţi s-a surpat, după o conectare la utilităţi prost făcută

O stradă din Galaţi s-a surpat, după o conectare la utilităţi prost făcută
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

O situație neașteptată și total neplăcută s-a petrecut în ultimele zile pe strada Tudor Vladimirescu, într-un cartier de case, unde un proprietar a reușit să provoace o avarie ce pune în pericol stabilitatea arterei și siguranța imobilelor. O lucrare de branșare la rețeaua de canalizare a dus la o tasare accelerată a terenului, fapt care i-a alarmat pe vecini, care au cerut sprijinul societăților edilitare competente.

Lucrarea care ar fi dus la producerea acestui accident de teren ar fi început la jumătatea lunii trecute, în dreptul unui imobil care nu avusese, până atunci, racord la rețeaua de canalizare. Toate bune și frumoase, numai că săpăturile, începute în curtea de la numărul 168 și continuate în stradă, s-au soldat cu o tasare rapidă a trotuarului și a unei părți din carosabil.

"Ei nu aveau scurgere și s-au apucat să o facă pe la jumătatea lunii august. Au săpat un tunel, pe sub trotuar, pe sub asfalt, ca să se racordeze în stradă. S-a făcut branșamentul la țeavă între cămine. Lucrarea a fost făcută de niște meșteri, am înțeles că cel care supraveghea era un maistru de la Apă Canal. Am sunat atunci la Apă Canal, a venit un domn, dar pentru că nu executaseră încă branșamentul, ci doar săpaseră, a consemnat într-un proces verbal și asta a fost tot. Au spus că, dacă nu s-au branșat, nu e treaba lor. Apoi s-a făcut branșamentul. Vineri, 3 septembrie, s-a surpat. Am sunat din nou și luni, 6 septembrie, au venit de la Apă Canal cu două mașini de balast și au umplut acolo. Dar lucrarea făcută greșit a rămas. Am tot încercat să iau legătura cu ei, să le spun să vină să vadă efectiv despre ce e vorba, dar nu am mai reușit să iau legătura cu nimeni", ne-a spus Alec Damian, un gălățean care locuiește în vecinătatea surpării.

Supărarea oamenilor este legată nu atât de surparea care s-a produs și care evident s-a vrut remediată pe repede-înainte de angajații Apă Canal, ci de modul în care s-a făcut branșamentul. Ei se tem că, în timp, lucrarea va ceda și își va arăta efectele când canalizările vor fi suprasolicitate, de exemplu la ploi. De aceea, nu vor decât să se elimine țeava branșată între cămine și să se facă lucrarea cum trebuie.

Un punct de vedere oficial vizavi de cele constatate și măsurile care s-au luat la fața locului de către Apă Canal, am încercat să aflăm marți, 7 septembrie, de la reprezentanții societății. Acest lucru nu a fost însă posibil, până la închiderea ediției.

Citit 6278 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 00:49

9 comentarii

 • postat de Groapa baaa...
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 18:12
  77.111.247.***
  Tot orasul este plin de surpaturi in urma "lucrarilor" de ingropare a cablurilor DIGI, facute acum 3-4 ani, dar toata lumea se face ca nu vede asta.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Pecingina Carmen
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 13:16
  92.85.228.***
  Refacerea strazii fara a elimina cauza ce a produs surparea este putin praf in ochi aruncat de Societatea Apa-Canal.
  Cred ca vom face un memoriu, toti locuitorii strazii pentru a remedia cauza nu doar efectul.
  Pe o strada alaturata s-a surpat deja terenul afectand case, locatarii se judeca si acum....nu trebuiesc lasati pana nu rezolva si nu elimina cauza mai ales ca in Galati exista antecedente si cu blocurile din Mazepa.
  Pecingina Carmen- locuitor al strazii Tudor Vladimirescu.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Simona
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 13:06
  81.12.149.***
  ISC-ul sau Poliţia Locală s-au autosesizat cu această problemă?
  Cred că pe proprietar îl va ustura grav la buzunare nemernicia care a putut s-o facă!
  Şi asta ar trebui să se facă public, pentru ca să nu mai existe astfel de inconştienţi în ţara asta!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Damian Alec
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 11:08
  86.124.115.***
  Asteptam reactia de la Apa Canal,cum este posibil ca sa accepte bransarea tevii de scurgere din imobil intre caminele colectoare ale strazii! Cum s-a efectuat "sudarea" tevii de scurgere din imobil cu bransamentul strazii?Cum v-a fi supravegheat locul respectivsi cum se v-a interveni in caz de infundare, s-au la presiunea apei cand ploua,s.a.m.d???
  1
  26
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:02
  5.2.205.***
  Dorel.....meseriasul de maine......
  2
  22
  Raportează
 • postat de emilm
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 08:23
  5.13.222.***
  Pt Viața Liberă: dacă ați face o investigatie în legătură cu problema conectarilor fără autorizație de construcție la rețeaua de apă, veți constata ca este un fenomen mult mai extins decât ați crede. Racordarile se fac cu ajutorul angajaților Apa-Canal, care mai baga în buzunar un ban în plus. Surparile care urmează inevitabil sunt remediate din banii primăriei. Totul se petrece cu acordul tacit al conducerii Apa-Canal, care știe fenomenul, însă nu face nimic pentru a-l opri.
  0
  31
  Raportează
 • postat de Lucratoru Roman
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 08:16
  89.39.81.***
  Sa surpat o strada?se surpa lumea societatea,planeta,nu ....o strada.Ba cand citesc despre Apa-Canal,vad o multime de alde Dorel,lenesti,betivani,fripturisti pe unde apuca sau gasesc,carora noi le platim....apa de ploaie.ei au sapat un sant de scurgere,iar noi platim ploaia care scurge.Asta vad eu.Dintodeauna.Bine acuma nu mai am vederea atat de buna a mai slabit ,am ochelari ....da ;lupul isi schimba parul,dar naravul Ba.
  0
  19
  Raportează
 • postat de Accident de teren, se cheamă.
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 04:26
  213.233.88.***
  Canalul și groapa, pardon, ,,accidentul de teren'' implementare născare din a minților strălucite, emanată din Primărie.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 08 Septembrie 2021 00:34
  89.39.81.***
  Trăiască ciubucurile lui Dorel, trăiască și disciplină în construcții și amenzile pentru executarea ilegală a lucrărilor.si distrugerea drumului.public.
  2
  59
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.