O stradă din Galaţi s-a surpat, după o conectare la utilităţi prost făcută

O stradă din Galaţi s-a surpat, după o conectare la utilităţi prost făcută
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

O situație neașteptată și total neplăcută s-a petrecut în ultimele zile pe strada Tudor Vladimirescu, într-un cartier de case, unde un proprietar a reușit să provoace o avarie ce pune în pericol stabilitatea arterei și siguranța imobilelor. O lucrare de branșare la rețeaua de canalizare a dus la o tasare accelerată a terenului, fapt care i-a alarmat pe vecini, care au cerut sprijinul societăților edilitare competente.

Lucrarea care ar fi dus la producerea acestui accident de teren ar fi început la jumătatea lunii trecute, în dreptul unui imobil care nu avusese, până atunci, racord la rețeaua de canalizare. Toate bune și frumoase, numai că săpăturile, începute în curtea de la numărul 168 și continuate în stradă, s-au soldat cu o tasare rapidă a trotuarului și a unei părți din carosabil.

"Ei nu aveau scurgere și s-au apucat să o facă pe la jumătatea lunii august. Au săpat un tunel, pe sub trotuar, pe sub asfalt, ca să se racordeze în stradă. S-a făcut branșamentul la țeavă între cămine. Lucrarea a fost făcută de niște meșteri, am înțeles că cel care supraveghea era un maistru de la Apă Canal. Am sunat atunci la Apă Canal, a venit un domn, dar pentru că nu executaseră încă branșamentul, ci doar săpaseră, a consemnat într-un proces verbal și asta a fost tot. Au spus că, dacă nu s-au branșat, nu e treaba lor. Apoi s-a făcut branșamentul. Vineri, 3 septembrie, s-a surpat. Am sunat din nou și luni, 6 septembrie, au venit de la Apă Canal cu două mașini de balast și au umplut acolo. Dar lucrarea făcută greșit a rămas. Am tot încercat să iau legătura cu ei, să le spun să vină să vadă efectiv despre ce e vorba, dar nu am mai reușit să iau legătura cu nimeni", ne-a spus Alec Damian, un gălățean care locuiește în vecinătatea surpării.

Supărarea oamenilor este legată nu atât de surparea care s-a produs și care evident s-a vrut remediată pe repede-înainte de angajații Apă Canal, ci de modul în care s-a făcut branșamentul. Ei se tem că, în timp, lucrarea va ceda și își va arăta efectele când canalizările vor fi suprasolicitate, de exemplu la ploi. De aceea, nu vor decât să se elimine țeava branșată între cămine și să se facă lucrarea cum trebuie.

Un punct de vedere oficial vizavi de cele constatate și măsurile care s-au luat la fața locului de către Apă Canal, am încercat să aflăm marți, 7 septembrie, de la reprezentanții societății. Acest lucru nu a fost însă posibil, până la închiderea ediției.

Citit 6397 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 00:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.