Ministrul Funeriu vine la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conferinţa Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP), ce se va desfăşura astăzi şi sâmbătă, va debuta, începând cu ora 15.30, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Conducerea ISJ susţine că ministrul Educaţiei – Daniel Funeriu - a fost invitat şi va veni la Galaţi pentru a participa la dezbaterea care va avea ca temă „Calitatea educaţiei în contextul descentralizării”.

„Am decis să dăm un exemplu de descentralizare şi să organizăm această conferinţă la Galaţi, nu la Bucureşti, Iaşi, Cluj sau pe Valea Prahovei”, a declarat ieri, la conferinţa de presă,  preşedintele ARACIP, Şerban Iosifescu.

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă susţine că au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale (aparţinând tuturor culorilor politice) şi ai organizaţiilor de elevi şi părinţi.

Moderatorul discuţiilor va fi Emil Hurezeanu – „cineva neutru, care să nu facă parte din rândul autorităţilor, a sindicatelor sau a vreunui partid politic”, a precizat preşedintele ARACIP.

Printre altele, Şerban Iosifescu a ţinut să semnaleze că cel mai important factor al educaţiei din interiorul şcolii îl constituie resursa umană, iar o reformă adevărată ar trebui începută cu reformarea profesorilor care „ar trebui să nu mai fie doar transmiţători de informaţii, pentru că acestea se găsesc pe internet, ci trebuie să înveţe să-i ajute pe elevi să caute şi să selecteze informaţiile valoroase, de gunoiul informaţional”.                                                                           

Citit 687 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.