Doi ani de aşteptare pentru o centrală

Doi ani de aşteptare pentru o centrală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De doi ani încoace elevii de la şcolile din comuna Cudalbi aşteaptă să nu se mai încălzească iarna cu sobe, ci cu centrala geotermică. Poate că în iarna 2010-2011 vor avea noroc, cine ştie.

În raidul făcut la şcolile din judeţ în toamna anului trecut, cotidianul nostru scria despre „viteza” cu care se mişcă lucrurile la Cudalbi:

„Luată din 2008, centrala geotermică nu a fost pusă în funcţiune încă.  Noroc că directorul şcolii a fost om cu cap şi a cerut să nu fie demolate sobele până nu se pune centrala în funcţiune”.

„Aşa avea toate şansele să stea doi ani cu elevii în frig. Că de atâta timp se căznesc autorităţile să aloce fonduri pentru construirea camerei tehnice, proiectată greşit iniţial”, relata ziarul nostru.

La recenta noastră vizită la Cudalbi, am descoperit că se lucra de zor la finalizarea acestor camere tehnice la una dintre şcoli:

„La Şcoala Gimnazială 1 s-a realizat camera centralei pentru a fi montată pompa de căldură – proiect pilot la nivel naţional, cu sursă de apă geotermală, la Şcoala de Arte şi Meserii s-a construit camera unde vor fi amplasate cele două cazane cumpărate din 2008”.

„Am construit încăperea şi poate veni firma să instaleze pompa de căldură. Poate în iarna viitoare şcolile vor fi încălzite cu centrale, nu cu sobe, dar păstrăm şi sobele că nu se ştie”, ne-a declarat primarul Vasile Dodu. Cât optimism!

Cele două şcoli arată la exterior foarte bine, dar din păcate au toaleta tot în fundul curţii. Vestea bună este că există un proiect prin care Şcoala nr. 1 să fie extinsă cu noi săli de clasă, birouri pentru personalul auxiliar, sală de conferinţe şi toalete interioare.

Dar la viteza cu care s-au derulat investiţiile, până acum cudălbenii n-ar trebui să-şi facă prea devreme planuri.

Citit 497 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.