Parade eco, pentru Ziua Mondială a Mediului

Parade eco, pentru Ziua Mondială a Mediului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celebrată în fiecare an la data de 5 iunie, începând din 1972, Ziua Mondială a Mediului constituie unul dintre mijloacele prin care populaţia este conştientizată despre problemele cu care se confruntă mediul înconjurător, sporind totodată acţiunile politice orientate în această direcţie.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este: „Biodiversitatea – Managementul Ecosistemelor şi Economia Verde”.

Pentru marcarea acestui important eveniment, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi a programat o serie de acţiuni educaţionale, începând cu sesiunea de comunicări ştiinţifice „La mulţi ani, Terra!”, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Dumitru Moţoc”.

Ieri,  1 iunie, a avut loc „Parada costumelor eco”, cu participarea şcolilor partenere nr. 2, 11, 22 şi 43, Asociaţia „Pro Eco Tur”, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în cadrul acţiunii „Ziua copilului, într-un mediu curat”, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Pe 5 iunie va avea loc încă o paradă a costumelor eco, organizată împreună cu Asociaţia „Tinerii şi viitorul”, în cadrul Târgului de carte „Axis libri”.

Nu în ultimul rând, tot pe 5 iunie, ARPM Galaţi va participa, alături de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, la o acţiune de ecologizare în Lunca Joasă a Prutului Inferior, cu un grup organizat de Palatul Copiilor din Galaţi.

Citit 940 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.