Încă un pas spre gazele naturale în nordul judeţului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primindu-se acceptul pentru extinderea Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în judeţul Galaţi, pe traseul Griviţa-Cudalbi-Băleni-Tg. Bujor, S.C. Transgaz Mediaş a dat lumină verde proiectului de alimentare cu gaz metan a oraşului iniţiat de primarul Ştefan Arfire.

Scoasă la licitaţie, lucrarea de aducţiune a atras atenţia prin lungimea sa – 35 de kilometri. Înregistrându-se o contestaţie, din partea unei firme din Bucureşti, cursul investiţiei a fost blocat, aşteptându-se clarificarea situaţiei în justiţie. 

Partea de distribuţie – construirea reţelei stradale şi branşarea efectivă – cade în răspunderea Primăriei Tg. Bujor.

Ca beneficiari potenţiali, toate cele 2276 de gospodării ale oraşului, 740 de apartamente de la blocuri şi 135 de instituţii şi spaţii comerciale.

La câţi bujoreni le va permite buzunarul să semneze contractul în calitate de abonaţi e greu de spus în acest moment. Constrânşi de sărăcie, mulţi vor rămâne în continuare „pe lemne”.

Pentru prima fază, primarul Ştefan Arfire are în vedere zona principală a localităţii – de la Trei Stejari până la stadion. Întrebat ce fonduri va folosi pentru realizarea sistemului de distribuţie, ne-a declarat:

„Bugetul local nu dispune de bani care să poată fi programaţi pentru o asemenea destinaţie. Ca atare, ne îndreptăm atenţia pe întocmirea şi depunerea unui proiect care să ne aducă bani din afara ţării”.

Estimativ, după cum rezultă dintr-un document expediat de Primăria Tg. Bujor pe adresa Guvernului României, oraşul are nevoie de 12.000 de metri cubi de gaze naturale pe oră.

Conducta de tranzit, de înaltă presiune, va avea punctul de racord la Călmăţui. La 800 de metri de oraş se va construi staţia de reglare şi măsurare, pentru reducerea presiunii în cazurile când se depăşeşte nivelul prevăzut în normative.

Citit 967 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.