S-au decernat Oscarurile liceenilor gălăţeni

S-au decernat Oscarurile liceenilor gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ediţia a IX-a a Festivalului de Teatru pentru Liceeni s-a încheiat cu decernarea premiilor. Cum juriul a avut o sarcină dificilă să selecteze nişte învingători, când toţi participanţii au pus foarte mult suflet, premiile au fost numeroase: 17 diplome au fost înmânate în final.

Marele premiu a revenit trupei de la liceul care a organizat anul acesta evenimentul Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”.

Tot la „Elena Doamna” a mers şi premiul pentru cea mai bună regie, realizată de profesoara Nicuţa Blaga Ardeleanu la piesa „Dănilă Prepeleac”.

Premiul I l-a luat spectacolul de la Grupul Şcolar CFR. Elevii de la CNVA s-au clasat pe locul al II-lea, iar „Cuza” şi „Kogălniceanu” pe locul al III-lea. 

Cele mai bune interpretări pentru roluri masculine principale au fost consideraţi Raeh Mohamed („Elena Doamna”) – Dănilă Prepeleac din piesa cu acelaşi nume şi Emilian Neagu (CFR) pentru cavalerul din „Hangiţa” de Carlo Goldoni.

Cea mai bună actriţă a fost desemnată Irina Aldea (de la Grupul Şcolar din Pechea) pentru rolul din „Preşul” de Ion Băieşu.

La roluri secundare, cele mai bune au fost Cristiana Pană (CNMK) care a interpretat Rosetta, din spectacolul „Dragostea pusă la încercare” şi Andreea Cristea (CNVA) – Judith în „Logodnicele aterizează la Paris”.

La personaje secundare masculine s-au distins Claudiu Furnică (CFR) pentru Fabritio din „Hangiţa” şi Mircea Moscu („Cuza”) pentru  Profesorul din „Lecţia” (rol pe care cu greu îl putem clasa la "secundare").

S-a mai acordat şi un premiu pentru cel mai bun rol în travesti Danielei Rusu (CNVA) pentru interpretarea lui Robert din „Logodnicele aterizează la Paris”.

Nu ne rămâne decât să-i felicităm, în primul rând pentru dragostea pentru teatru şi apoi pentru performanţele actoriceşti de care au dat dovadă.

Explicaţie foto: Cristiana Pană, câştigătoarea premiului pentru cea mai buna interpretare a unui rol secundar – o „Rosetta” autentică.

Citit 771 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.