Elevi gălăţeni spun „NU violenţei în şcoli”, la Brăila

Elevi gălăţeni spun „NU violenţei în şcoli”, la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei zile, oraşul vecin a găzduit discuţii între copiii din 6 judeţe, despre siguranţa şcolarilor *

Da, anul şcolar 2009-2010 deja ne face semn cu batista şi albumul foto, dar activităţile copiilor sunt departe de a se fi sfârşit.

Astfel, elevi, profesorii şi poliţişti din judeţele Galaţi, Vrancea, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Brăila s-au reunit timp de 3 zile la un seminar la Brăila.

Conferinţa Consiliului Regional al Elevilor din zona de Sud - Est cu tema „Violenţa nu este o soluţie!” a fost organizată în oraşul vecin în perioada 3-5 iunie 2010, de către ISJ Brăila, Consiliul Judeţean al Elevilor, Poliţia Brăila, Casa Corpului Didactic Brăila şi Primăria oraşului .

Conferinţa a fost deschisă de profesor Viorica Tănase, inspectorul brăilean care s-a preocupat ca acest eveniment să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Elevii din fiecare judeţ şi-au prezentat sigla şi raportul de activitate, adolescenţii realizând propuneri cu privire la adoptarea unei sigle regionale a Consiliului Regional al Elevilor.

Pe parcursul zilei de 4 iunie, elevii au avut ocazia să discute cu reprezentanţii Compartimentelor de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Poliţiile Galaţi, Vrancea, Buzău şi Brăila.

La întâlniri, elevii au aflat care sunt principalele atribuţii ale poliţiştilor din cadrul acestei structuri, ce înseamnă termenul de „criminalitate”, ce presupune activitatea de analiză a acestui fenomen

Judeţul şi problemele lui

În a doua parte a întâlnirii, elevii au format mini-ateliere de lucru, împreună cu profesorii şi poliţiştii din fiecare judeţ.

Grupurile astfel formate au analizat împreună fenomenul violenţei în şcoli şi  problemele conexe, în funcţie de specificul fiecărui judeţ.

„Obiectivul urmărit prin acest exerciţiu a fost atât de a identifica dificultăţile întâmpinate la nivelul fiecărui judeţ, cât şi posibile soluţii pentru rezolvarea acestora”.

„Colaborarea dintre reprezentanţii consiliilor judeţene ale elevilor şi poliţişti a dus la conturarea unor idei de acţiune pentru prevenirea violenţei în mediul şcolar”.

„Copiii şi-au susţinut ideile şi propunerile în faţa colegilor din celelalte judeţe care au participat activ la discuţii”, a explicat Jenel Sogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila. 

Citit 1311 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.