Nimic despre plata la bacalaureat

Nimic despre plata la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La mai bine de o săptămână de când ministrul Funeriu (FOTO) a promis că va emite un ordin prin care se va reglementa plata profesorilor evaluatori care au participat la cele trei probe de competenţe la bacalaureat, nu a apărut niciun document care să consfinţească această promisiune.

Timp de luni de zile ministrul Funeriu a declarat sus şi tare că plata pentru participarea la bacalaureat în timpul anului şcolar nici nu este luată în discuţie, chiar dacă unii profesori au stat în şcoli zi-lumină pentru examinarea elevilor.

Înainte de începerea probelor de competenţe, când susţinerea acestora era pusă sub semnul îndoielii din cauza grevei profesorilor, Ministrul Educaţiei s-a folosit de toate armele posibile, inclusiv de promisiuni fără acoperire. El şi-a propus să-i cumpere ieftin pe dascăli, promiţându-le că vor primi bani pentru prezenţa la examinarea  elevilor.

După ce s-a văzut cu sacii în căruţă şi proba de competenţe la limbile străine s-a desfăşurat fără prea mari dificultăţi, şeful Educaţiei se face că a uitat. Ordinul cu pricina nu a apărut pe site-ul ministerului. Nu se mai spune nimic despre niciun ban.

Lucru uşor de intuit încă de la început: fondurile pentru plata bacalaureatului nu există în vistieria MECTS. Iar în condiţiile în care li se impune să se taie 25 la sută din fondul de salarii, e greu de crezut că se vor găsi soluţii pentru sume în plus, faţă de bugetul stabilit.

Poate doar dacă ministrul va renunţa la o parte dintre zborurile cu avionul pentru care şi-a alocat buget de 120000 de euro, înjumătăţind numărul destinaţiilor exotice care apar pe lista instituţiei: Dubai,  Abu Dhabi,  Havana, Antalya, Baku, Taipei etc.

Liderul SIP, Valeriu Diculescu, susţine că nu pentru acest lucru s-au prezentat cadrele didactice la examen: „Sumele sunt derizorii. Dar oricum a fost o păcăleală.

Oamenii s-au dus la examen pentru că au fost ameninţaţi pe toate fronturile. Foarte puţini s-au gândit la aceşti bani. Toţi au considerat promisiunea ca o jignire.”

Citit 653 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.