Unii profesori recuperează zilele de grevă

Unii profesori recuperează zilele de grevă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce Sindicatul Învăţământului Preuniversitar derula ieri un alt referendum cu privire la decizia cadrelor didactice de a bloca încheierea anului şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat pentru unele şcoli recuperarea orelor din zilele de grevă, pentru a-şi lua salariile întregi.

„Nu ştim care va fi procentajul profesorilor hotărâţi să nu încheie situaţia la învăţătură. Ca şi până acum, se tot lansează zvonuri că, dacă au intrat la ore, trebuie să încheie şi mediile”.

„Greşit. SIP nu trece note în catalog din luna martie şi profesorii s-au prezentat la cursuri, chiar au fost plătiţi pentru luna respectivă”, ne-a declarat liderul SIP Valeriu Diculescu.

Acesta mai spune că din rezultatele pe care le avea ieri la referendum nu reieşea clar care este poziţia profesorilor:

„Unii spun ca încheie mediile, alţii că nu. Nu putem să-i obligăm în vreun fel. Noi am propus o soluţie pentru lupta pentru drepturile noastre. Este problema lor dacă o acceptă sau nu. Nu putem protesta doar noi sindicatele”, a mai spus Diculescu.

„Mai bine de jumătate vor recupera”

În mărinimia sa, ministrul Educaţiei a transmis adrese prin care li se propune profesorilor să recupereze orele pierdute pe timpul grevei, pentru a-şi putea lua salariile întregi:

„Acolo unde greva a ţinut doar o zi, orele s-au recuperat deja sâmbătă. Consiliul de administraţie a aprobat mai bine de jumătate dintre cererile venite”.

„Nu am fost de acord cu cei care au spus că recuperează din mers şi nu au făcut un plan de recuperare. Nici celor care au vrut să recupereze după 11 iunie când se încheie anul şcolar nu le-am putut da aprobare”.

„Modificarea structurii anului şcolar se face prin ordin de ministru. Aşteptăm să vină cu alte propuneri. Cei care au stat o săptămână întreagă în grevă nu ştim dacă vor putea recupera toată perioada”.

„Dar măcar 2-3 zile tot se va putea”, ne spune inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu.

Cu sau fără ameninţări, oamenii din învăţământul gălăţean par să fi renunţat la ideea de a protesta.

După ce 90 la sută dintre dascăli au refuzat să participe la greva care s-a stins de la sine, rămâne de văzut dacă mai sunt dispuşi să blocheze anul şcolar.

Citit 1031 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.