Pensiile, atacate la drumul mare

Pensiile, atacate la drumul mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru vârstnici, început de săptămână grea şi la Bereşti. Dându-le pensiile peste cap, Bucureştiul s-a îndepărtat de ei. Se simt răniţi.

Umbre rămase fără protecţie. În cine să mai aibă încredere pensionarii, când tocmai Guvernul României, care ar fi trebuit să le apere interesele, e pe cale de a le „umbla”, şi încă în văzul lumii, la banii de subzistenţă?

La buldozer de 180 de cai putere, o pensie de 760 de lei

Costică Ghe. Sîmpetru (n. 1928 – FOTO 1): „Încă mai sper că nu va îndrăzni nimeni să-mi ia din pensie. Şi aşa este mică… 760 de lei. Am muncit pe buldozere de 180 de cai putere, la şapte manete, în condiţii mult mai grele decât pe tractor”.

„Iar acum să aud că mi se va tăia 15 la sută din pensie! E incredibil. Dacă se va întâmpla aşa, atunci eu nu mai pot spune decât atât: conducerea de azi a statului român nu este prevăzută cu cap”.

„Sunt eu, un fost buldozerist, vinovat cu ceva că ţara, pentru a se salva, a ajuns să se înjosească, atentând la pensia mea?”. 

„Palma”, ca răsplată după 42 de ani de muncă

Ionel Dabija (FOTO 2), fost lăcătuş mecanic şi sudor de înaltă calificare. La capătul a 42 de ani de muncă neîntreruptă, se consideră umilit de guvernanţii de la Centru. A muncit în trei foşti giganţi ai economiei româneşti – Combinatul Petrochimic Teleajen, din judeţul Prahova, Combinatul Chimic de la Turnu Măgurele şi Combinatul Siderurgic Galaţi.

Ieşirea la pensie, anticipat, de la Baza de Recepţie a Cerealelor Balinteşti. Atingând limita de vârstă prevăzută în lege, banii care ar fi urmat să-i întregească pensia i se vor radia, nu va mai beneficia de ei, îi va cheltui statul.

„Tăierea din pensie, ne-a declarat dumnealui, echivalează cu o palmă primită de la cei care conduc astăzi ţara. Aşa sunt răsplătit după 42 de ani de muncă. În calitate de cetăţean, înţeleg situaţia grea prin care trece România, dar nu pot, în acelaşi timp, să nu mă întreb de ce am plătit eu, de-a lungul anilor cât am fost în câmpul muncii, CAS-ul?”.

„Pe lângă faptul că mi s-a calculat o pensie total necorespunzătoare cu vechimea, acum am ajuns să mi se ia din ea!

„Şi apoi, n-am nicio garanţie că după 31 decembrie 2010 se va reveni la plata normală, căci de unde creştere economică, de unde locuri de muncă şi venituri pentru bugetul ţării, când din toate unităţile productive de până mai ieri n-a rămas aproape nimic în picioare?”.

Citit 847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.