Sesizări repetate, rezolvări pe jumătate. Cum se naşte un focar de infecţie

Sesizări repetate, rezolvări pe jumătate. Cum se naşte un focar de infecţie
Evaluaţi acest articol
(49 voturi)

„M-am întors acasă când a început pandemia, pentru a avea grijă de bunica mea. Muncesc de acasă și în fiecare zi văd mizeria de pe acoperișurile Poștei părăsite, Bingo Europa şi Doina. Mizerie, PET-uri, tencuială căzută. Pe lângă gunoaie, trebuie să suportăm și transformarea locului în WC public. Eu vreau să muncesc la distanță din orașul meu natal. Să-mi cheltui banii în Galați. Poate asta-i realitatea, ăștia-s oamenii și trebuie să mă mut”, este mesajul unui gălăţean care tot trage semnale de alarmă către Primărie, Ecosal şi Poliţia Locală, arătând cum se naşte un focar de infecţie.

Pe 11 ianuarie 2022, printr-o serie de sesizări, gălăţeanul Alexandru Popa a cerut insistent autorităţilor să intervină pentru salubrizarea zonei aferente blocului L de pe strada Lebedei nr. 3: curățarea gunoaielor aruncate și a fecalelor în proximitatea poștei părăsite, a parcării şi a zonei din spatele Bingo Europa. De asemenea, a atras atenţia că pe acoperişurile clădirilor, pe lângă gunoaie, sunt elemente metalice depozitate care pot deveni un pericol în condiții de vânt extrem.

Pe 3 februarie 2022, gălăţeanul a ţinut să mulţumească pentru curățarea parcării aferente blocului L de pe strada Lebedei, dar să arate că problemele reale nu s-au rezolvat.

„Din păcate, nu a fost curățată de fecale proximitatea Poștei și transformarea locului în WC public <a avansat>. Am curățat eu și de data asta, pentru că s-au adunat mai multe. Am folosit alcool pentru o dezinfecție simplă, dar presupun că trebuie să folosesc clor. Dacă Ecosalul poate ajuta cu niște sfaturi, sunt deschis la sugestii.

Mai nou, sunt aruncate PET-uri printre gratii, în interiorul Poștei. Mizeria de pe acoperișuri persistă. Problema este transformarea locului, încet-încet, înapoi în focar de infecție, dacă nu se iau măsuri (iluminarea locului, așa cum mi-a comunicat Primăria, și/sau descurajarea practicilor cu ajutorul Poliției Locale). Sunt dispus să donez bani pentru dispozitivele de iluminare în zona respectivă dacă problema este lipsa fondurilor, dar cred că e mai simplu să mă mut în viitor”, scrie gălăţeanul.

Citit 5518 ori Ultima modificare Luni, 07 Februarie 2022 05:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.