Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Mazepa și-a sărbătorit ocrotitorii

Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Mazepa și-a sărbătorit ocrotitorii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Parohia "Sfinții Trei Ierarhi", din cartierul gălăţean Mazepa II, și-a cinstit, pe 30 ianuarie, ocrotitorii spirituali. Una dintre cele mai vechi ctitorii din Galați, biserica de pe Faleza Superioară a Dunării a apărut prin strădania și dorința pescarilor săraci care locuiau cândva în această parte a orașului. Actuala biserică, a treia ridicată de-a lungul timpului pe același amplasament, a fost construită în urmă cu un secol și jumătate. În perioada 2004- 2012, lăcașul a trecut prin ample lucrări de consolidare, reparații și înfrumusețare, fiind resfințită în noiembrie 2012, de ÎPS Părinte Casian al Dunării de Jos şi ÎPS Mitropolit Dionisie al Corintului.

Manifestările pastoral-misionare prilejuite de prăznuirea Sfinţilor Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur au debutat în parohia din Mazepa II încă din ajun, cu slujba Vecerniei cu Litie săvârşită de un sobor de preoți din municipiul Galați. În ziua hramului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa credincioşilor veniţi în număr mare pentru a se ruga celor trei sfinţi luminători ai creştinătăţii.

Datorită numeroaselor parteneriate educaționale, culturale și social-filantropice pe care parohia le are cu școlile din Galați, la slujbă au fost prezenți și numeroși profesori, oameni de cultură și elevi. De altfel, după Sfânta Liturghie, în cadrul programului parohial „Rugăciunea, izvor de vindecare în viaţa creştinului“, 12 elevi de la CN ”Mihail Kogălniceanu”, CN ”Costache Negri” şi Liceul ”Emil Racoviţă” din Galaţi au fost răsplătiți cu diplome și mici daruri, pentru rezultate remarcabile la învăţătură şi pentru implicarea în activităţile educaţional-catehetice şi social-misionare ale parohiei. Răsplătiți cu mici daruri au fost și cei 25 de elevi de la Școala Nr. 28 „Mihai Eminescu“ din Galaţi.

Nu în ultimul rând, 25 de copii orfani de la trei centre de plasament şi 45 de bătrâni au primit hrană şi alte daruri din partea parohiei. De asemenea, de dragostea şi dărnicia acestei parohii au beneficiat 100 de elevi şi 50 de bătrâni nevoiaşi din parohiile Titcov şi Frecăţei din Insula Mare a Brăilei, care au primit îmbrăcăminte, rechizite, jucării şi alte daruri, în valoare de 15.000 de lei.

Citit 1836 ori Ultima modificare Luni, 07 Februarie 2022 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.