Sfinţirea locului pentru viitoarea biserică din Rugineni

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Dr. Maria Vasilescu, de la Piteşti, a dat 40 de milioane de lei vechi pentru troiţă *

Situată „la cucurigu’, tocmai sus, unde vârstnicii ajung cu greu”, actuala biserică de la Rugineni, comuna Cavadineşti, se pregăteşte să predea ştafeta alteia, din câte am înţeles, cu acelaşi hram, dar situată în alt loc, şi anume, pe vale, lângă şosea.

Se va termina cu panta ca pentru căţărători, abruptă, ce li se pune multora pe suflet! Sfinţirea pietrei de temelie a viitorului lăcaş de închinăciune a fost săvârşită de Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, în prezenţa a 150 de credincioşi.

Se doreşte, după cum ne-a declarat primarul Aurel Florea, să iasă „o biserică de tipul celei de la Brăneşti – micuţă, cochetă…” Comentariul meu: prea micuţă nu va avea cum să fie din moment ce va costa, după cum mi s-a spus, 10 miliarde de lei vechi!                            

Amplasamentul, pe un teren cumpărat de la Miltiade Cristea. 12 ari convenabili – la nord, ca s-o păzească de viforniţe, Postul de Poliţie Cavadineşti; la sud, pe aceeaşi parte a şoselei, sediul Primăriei. Biserică vizibilă, va fi martoră directă a cotelor în creştere ale traficului auto pe DN Galaţi-Fălciu-Iaşi.

La fixarea Crucii în suprafaţa destinată Altarului a pus mâna şi domnul Florea, alături de vreo 20 de copii. Trăind momentul, edilul-şef al comunei a turnat acolo balast, cu canciocul, legându-şi astfel numele, cu trăinicie, de ceea ce va fi pentru oamenii din partea locului viitoarea biserică.

Din partea Consiliului Local, dovada fermă de susţinere a investiţiei – a dat 300 de milioane de lei vechi; în a doua tranşă („Banii, acordaţi după metoda practicată de FMI!”), 500 de milioane.

Enoriaşii, cu contribuţia lor. De precizat că întreaga cantitate de fier-beton necesară a fost deja cumpărată şi adusă la Rugineni.

În aceeaşi zi, încă o sfinţire, tot importantă şi aceasta. Primindu-se, în exclusivitate pentru ridicarea unei troiţe, de la dr. Maria Vasilescu, din Piteşti, 40 de milioane de lei vechi, s-a trecut la treabă, rezultând o troiţă ca pentru Valea Horincei!

Fiică a satului Cavadineşti, doctoriţa Vasilescu (numele de domnişoară, Cânepă), a fost reprezentată la sfinţire de fratele ei, Nelu Cânepă.

Citit 955 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.