Purtat pe drumuri şi ţinut la cozi pentru o ştampilă

Purtat pe drumuri şi ţinut la cozi pentru o ştampilă
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Pentru o amărâtă de ştampilă, de care fiul său are nevoie pe un document, gălăţeanul Dumitru Hriţcu şi-a pierdut timpul câteva zile la rând, îndurând frigul la cozile centrelor Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale. A aflat de la agenţii de pază că trebuie să vină cu noaptea-n cap şi să aştepte la uşa instituţiei, dacă vrea să prindă unul dintre cele 20 de bonuri care se dau pe zi, pentru un întreg oraş.  Alternativa ar fi să trimită actul prin poştă şi să aştepte răspunsul în 30 de zile!

O situaţie pe cât de absurdă, pe atât de reală, ne-a fost semnalată, săptămâna trecută, de gălăţeanul Dumitru Hriţcu. După cum ne-a povestit, fiul lui s-a mutat de doi ani la Bistriţa, unde plăteşte obligaţii fiscale pentru locuinţă şi autoturism. Înainte de a părăsi Galaţiul, şi-a plătit tot ce datora bugetului local. Numai că acum are nevoie de o ştampilă pe un document pe care fiul său i l-a trimis prin curierat, ştampilă care să ateste că nu mai figurează în arhivele fiscale din Galaţi. Din cauza acestei probleme, nu poate circula cu autoturismul.
Tatăl s-a prezentat la uşa centrului de Taxe şi Impozite din Micro 18 şi, după ce a stat trei ore la coadă, a aflat că trebuie să meargă la centrul de la Romarta. Zis şi făcut, dar degeaba: „Am ajuns la ora 8,45, am stat vreo oră la coadă, dar nu mi s-a permis să intru la ghişeu. Mi s-a spus că trebuie să revin în altă zi, dar cu noaptea-n cap. Că nu este decât un funcţionar, la care se eliberează 20 de bonuri pe zi: dacă apuci, bine, dacă nu, vii în altă zi. 20 de bonuri la un întreg Galaţi?! Cum să fie doar un funcţionar care să se ocupe de această activitate? O să plec de acasă pe la 3,40 dimineaţa, dar dacă nu apuc bon? Şi totul pentru o ştampilă! Dacă era posibilitatea să rezolve online, ar fi făcut-o fiul meu, dar nu se poate. Şi are urgentă nevoie de ştampila asta”, ne-a sesizat gălăţeanul.

Ce spune Primăria Galaţi

Am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Galaţi şi l-am primit pe 1 martie 2022, la aproape o săptămână de la sesizarea transmisă. „Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că - așa cum am anunțat în comunicatul de presă transmis în luna ianuarie - declarațiile pentru înregistrare/radiere auto se pot depune la ghișeul specializat de la sediul din strada Domnească nr. 13 sau pot fi transmise prin poștă, având în vedere reglementările legale la nivel național. Acestea impun ca Direcția de înmatriculări să solicite documentul original ștampilat.
Perioada ianuarie - martie este foarte aglomerată, cei mai mulți dintre contribuabili efectuând plăți în contul impozitelor și taxelor pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută. Ghișeul specializat are o capacitate limitată de procesare a documentelor, dar contribuabilii pot transmite documentele prin poștă, având termen de soluționare 30 de zile”, ne-a transmis Primăria.
Cu alte cuvinte, dacă trimite documentaţia prin poştă, primeşte actul cu ştampila tot în plic, prin poştă, dar în 30 de zile lucrătoare. Răbdare să aibă, că birocraţie se găseşte!

Citit 4626 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 09:55

13 comentarii

 • postat de Garett
  Marți, 08 Martie 2022 12:20
  86.123.142.***
  Păi dacă ar fi fost simplu ar trebui să dea afară jumătate din angajații primăriei!
  Și pe urmă se lasă cu urlete în partid!
  Toată turma de lipitori de afișe nu trebuie recompensată cu locuri călduțe?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hai sa fim seriosi ...
  Vineri, 04 Martie 2022 19:16
  108.245.201.***
  Chiar credeati ca sa schimbat ceva ..???
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean al Galatiului
  Vineri, 04 Martie 2022 18:05
  109.103.134.***
  Este perfect adevarat. Printr-o situatie similara am trecut si eu, numai ca eu m-am prezentat intr-o zi in care programul de lucru era 8,30 - 18,30 si s-au eliberat de paznic un numar de 25 bonuri spunand ca asa a primit ordin de la director. Este normal sa rezolvi numai 25 cereri in 10 ore de lucru, sa-ti bati joc de cetatenii care vor sa fie corecti si sa-si declare corect toate proprietatile? In saptamana urmatoare cand am mers tot in aceeasi zi cu program dupa amiaza mi s-a spus ca programul prelungit este valabil numai pentru PLATI taxe si impozite nu si pentru alte servicii. O bataie de joc!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cineva
  Vineri, 04 Martie 2022 11:20
  185.53.199.***
  Și acum ce rezolvați dacă îi arătați cu degetul pe cei de la ghișeu care în marea lor majoritate sunt victime colaterale? Dacă vreți digitalizare vorbiți despre digitalizare în cunoștință de cauză pentru ca pentru asta trebuie făcută treaba riguros nu pe jumătate; cine are internet acasă prin wireless are riscul ca rețeaua este nesigura etc
  20
  3
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 04 Martie 2022 10:41
  5.2.205.***
  "Am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Galaţi şi l-am primit pe 1 martie 2022, la aproape o săptămână de la sesizarea transmisă."

  Tipic :)))))......daca ii intrebi sunt foarte ocupati......bine ca au raspuns totusi.
  5
  7
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 04 Martie 2022 09:29
  89.136.3.***
  Nu stiu care este programul la acel ghiseu (daca este diferit), dar programul este de la 8:30 la 16:30
  20 de bonuri / zi inseamna cel putin 20 de min pentru fiecare persoana.
  Este doar un angajat, dar are nevoie de 20 de minute pentru fiecare persoana ?!!
  1
  33
  Raportează
 • postat de Silviu
  Vineri, 04 Martie 2022 09:04
  80.24.237.***
  Vom scapa vreodata de aceste cozi?
  Ma duce gandul la "epoca de aur" cand trebuia sa te trezesti cu "noaptea-n cap" si sa te asezi la rand, avand surpriza ca in fata ta s-a terminat laptele, zaharul, samd.
  Am mostenit oare aceste obiceiuri si ne multumeste sufleteste cand stam la randuri? Refuz sa cred asta.
  Mai degraba vad o mare birocratie, o lipsa de transparenta si de multe ori acte care ar trebui sa le faca administratiile locale, nu cetateanul de rand. In alte cazuri sunt acte repetate dar cu alt nume si care pur si simplu nu ajuta la nimic. Doar ca de ani de zile facem acelasi lucru.

  Declaratii si cereri exact ca pe timpuri. O facilitate (noutate ce te da pe spate), este trimiterea prin posta cu raspuns in 30 de zile. Hei domnilor, intre timp s-a mai inventat internetul, e-mail-ul, Telegram-ul, scanerul. La d-vostra nu au ajuns toate astea?
  Un ghiseu unde sa se dea doar informatii nu exista? Ca sa nu stea omul la rand 3 ore si apoi sa i se spuna ca trebuie sa mearga in alta parte.

  Un copil o intreaba pe mama lui, "- Mama, ce trebuie sa fac ca sa gandesc?"
  1
  37
  Raportează
 • postat de MISU
  Vineri, 04 Martie 2022 08:51
  62.231.94.***
  De aia sunt angajati cu zecile de functionari la primarie, sa foiasca hartiile care se pot rezolva azi sau cel tarziu a 2 a zi!!!Nene Pucheanule, de ce nu faci REDUCERI de personal in primarie si celelalte societati din subordinea primariei???Sau sunt urmarea alegerilor ,oameni ai diverselor partide!!! Sunt o multime de functionari care nu fac NIMIC in afara de a primi salar pentru stat si atat!!! RESTRUCTURARE peste tot!!!
  0
  32
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 04 Martie 2022 08:49
  89.136.3.***
  Pentru o foaie emisa de Directiei de Taxe si Impozite Locale

  Trebuie sa mergi intr-un loc pentru a emite acea foaie, dupa trebuie sa mergi in alte 2 locuri (de fiecare data trebuie sa stai la alta coada) pentru 2 semnaturi, dintre care una este "semnatura primarului", dar semneaza alta persoana in numele lui.

  Pentru a face un transfer de contract la Apa canal (ceva care ar trebui sa fie simplu tinand cont ca este doar o modificare de beneficiar, lucru care la alte servicii - private - se face printr-o singura cerere).
  Ca sa nu mai zic ca trebuie sa ai toate actele pe care ei ar trebui sa le aiba deja si mai trebuie sa completezi multe altele.
  - mergi la persoana care se ocupa de contracte
  - dupa mergi la alta persoana care iti da o foaie cu ce trebuie sa platesti
  - dupa mergi la facturare
  - cu acea factura mergi la alt ghiseu ca sa platesti
  - dupa te intorci la contracte
  - si cu toate mergi in alta parte ca sa le depui

  Probabil asa se justifica angajarea multor persoane, trebuie si ele sa faca ceva, chiar daca nu ar fi nevoie.
  1
  40
  Raportează
 • postat de magis
  Vineri, 04 Martie 2022 08:38
  89.121.200.***
  Am patit-o si eu anul trecut, in 2 cazuri: cind am cumparat o masina si cind am vrut sa fac un bine si sa platesc impozitul altcuiva.
  Am stat cu zilele la coada; cu bon de ordine, fara bon de ordine, dimineata de la prima ora, miercurea pe seara ca poate nu mai e aglomerat .... si uite asa am constatat ce organizare faina e in primaria galateana.
  1
  28
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 04 Martie 2022 07:46
  86.124.206.***
  Eu înțeleg ce știu de o viață, anume că până să mă apuc să înjur Primăria, care are capul plin numai de bube, să trăiască cei care stau de când se știu pe la rânduri și blochează activitatea unui ghișeu cu probleme care pot fi rezolvate și altfel și în altă parte. În permanență este coadă la Taxe și impozite în Centru, băbăiatule, frig, cald, zi, noapte, dimineață, seara ..... Ce-or fi făcând acolo, nu mai ei știu. Și dacă i-ai întreba, pentru un imobil și o mașină, în cel mai bun caz au de achitat impozit. Ăsta e caz fericit, omul îl are pe ta-su aici, dar bieții oameni care sunt plecați la muncă afară de ani și ani, ăia ce fac ? Stau câteva zile în țară și nu își pot rezolva problemele....
  1
  29
  Raportează
 • postat de Ursus
  Vineri, 04 Martie 2022 07:42
  193.231.148.***
  Primaria, nu dati vina pe oameni ca se inghesuie sa plateasca in primele trei luni, pentru a primi bonificatie! VOI ati ales acest sistem, cu bonificatie, pentru ca sunteti disperati sa aveti cat mai multe incasari in devans! Mai bine in loc de bonificatia asta de 10% in primele luni, reduceti TOATE taxele achitate in termenul legal cu 5% si gata cu scuzele, puteti dimensiona in mod corect personalul alocat la incasari.
  3
  27
  Raportează
 • postat de Bleah
  Vineri, 04 Martie 2022 06:59
  86.124.203.***
  O alta metodă de bătaie de joc, pe banii noștri, marca PSD!!!... Sau PNL sau ce-o mai fi.... Toți sunt aceeași mizerie. Bine ca funcționarii încasează salarii babane!
  3
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.