Purtat pe drumuri şi ţinut la cozi pentru o ştampilă

Purtat pe drumuri şi ţinut la cozi pentru o ştampilă
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Pentru o amărâtă de ştampilă, de care fiul său are nevoie pe un document, gălăţeanul Dumitru Hriţcu şi-a pierdut timpul câteva zile la rând, îndurând frigul la cozile centrelor Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale. A aflat de la agenţii de pază că trebuie să vină cu noaptea-n cap şi să aştepte la uşa instituţiei, dacă vrea să prindă unul dintre cele 20 de bonuri care se dau pe zi, pentru un întreg oraş.  Alternativa ar fi să trimită actul prin poştă şi să aştepte răspunsul în 30 de zile!

O situaţie pe cât de absurdă, pe atât de reală, ne-a fost semnalată, săptămâna trecută, de gălăţeanul Dumitru Hriţcu. După cum ne-a povestit, fiul lui s-a mutat de doi ani la Bistriţa, unde plăteşte obligaţii fiscale pentru locuinţă şi autoturism. Înainte de a părăsi Galaţiul, şi-a plătit tot ce datora bugetului local. Numai că acum are nevoie de o ştampilă pe un document pe care fiul său i l-a trimis prin curierat, ştampilă care să ateste că nu mai figurează în arhivele fiscale din Galaţi. Din cauza acestei probleme, nu poate circula cu autoturismul.

Tatăl s-a prezentat la uşa centrului de Taxe şi Impozite din Micro 18 şi, după ce a stat trei ore la coadă, a aflat că trebuie să meargă la centrul de la Romarta. Zis şi făcut, dar degeaba: „Am ajuns la ora 8,45, am stat vreo oră la coadă, dar nu mi s-a permis să intru la ghişeu. Mi s-a spus că trebuie să revin în altă zi, dar cu noaptea-n cap. Că nu este decât un funcţionar, la care se eliberează 20 de bonuri pe zi: dacă apuci, bine, dacă nu, vii în altă zi. 20 de bonuri la un întreg Galaţi?! Cum să fie doar un funcţionar care să se ocupe de această activitate? O să plec de acasă pe la 3,40 dimineaţa, dar dacă nu apuc bon? Şi totul pentru o ştampilă! Dacă era posibilitatea să rezolve online, ar fi făcut-o fiul meu, dar nu se poate. Şi are urgentă nevoie de ştampila asta”, ne-a sesizat gălăţeanul.

Ce spune Primăria Galaţi

Am solicitat un punct de vedere din partea Primăriei Galaţi şi l-am primit pe 1 martie 2022, la aproape o săptămână de la sesizarea transmisă. „Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că - așa cum am anunțat în comunicatul de presă transmis în luna ianuarie - declarațiile pentru înregistrare/radiere auto se pot depune la ghișeul specializat de la sediul din strada Domnească nr. 13 sau pot fi transmise prin poștă, având în vedere reglementările legale la nivel național. Acestea impun ca Direcția de înmatriculări să solicite documentul original ștampilat.

Perioada ianuarie - martie este foarte aglomerată, cei mai mulți dintre contribuabili efectuând plăți în contul impozitelor și taxelor pentru a beneficia de bonificația de 10 la sută. Ghișeul specializat are o capacitate limitată de procesare a documentelor, dar contribuabilii pot transmite documentele prin poștă, având termen de soluționare 30 de zile”, ne-a transmis Primăria.

Cu alte cuvinte, dacă trimite documentaţia prin poştă, primeşte actul cu ştampila tot în plic, prin poştă, dar în 30 de zile lucrătoare. Răbdare să aibă, că birocraţie se găseşte!

Citit 4983 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.