Ministrul Economiei, Florin Spătaru, întâlnire cu ucrainenii refugiați în campusul studențesc din Galați
Foto: Cristinel Luca

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, întâlnire cu ucrainenii refugiați în campusul studențesc din Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a venit, duminică, în campusul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, pentru a discuta cu studenții ucraineni și refugiații găzduiți în cămine.

„Vreau să înțeleg exact care este problematica cu care ne confruntăm în acest moment, tocmai pentru a veni în cadrul guvernului cu planul de măsuri suplimentare de sprijinire a lor. Vreau să înțeleg cum poate guvernul României să sprijine, cum pot eu ca ministru al Economiei și om de Galați să pot transmite mesajele către guvern și să putem să luăm măsuri cât mai rapide și cât mai aplicate pentru ceea ce se întâmplă în acest moment”, a declara Florin Spătaru.

Conform prorectorului universității gălățene, Alexandru Nechifor, refugiaților din căminele studențești gălățene li s-au pregătit până acum 30.000 de porții de mâncare caldă. Se servesc, în medie, 1.200 de porții de mâncare pe zi, prânzul și cina, pentru cei 600 de refugiați cazați în momentul de față. Numai prânzul costă 25 de lei porția.

Până acum, toate cheltuielile au fost suportate de universitate și prin contribuția societății civile, în condițiile în care guvernul a anunțat că va deconta, pentru fiecare persoană refugiată, 50 de lei pentru cazare și 20 de lei pentru hrană, zilnic.

Ce poți mânca de 20 de lei, două mese pe zi?

AFLAȚI mai multe despre refugiații ucraineni, dând CLICK AICI

Citit 2064 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2022 14:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.