ITM și ISU „intră” în benzinării. Reacții ale autorităților, după isteria combustibililor

ITM și ISU „intră” în benzinării. Reacții ale autorităților, după isteria combustibililor
Foto: Inspecția Muncii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Inspecția Muncii a declanșat o campanie națională de verificare a stațiilor de distribuție a carburanților auto din toată țara, anunță Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați.

Inspectorii de muncă vor verifica modul în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, precum și modul de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto.

Campania națională este coordonată de inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu, se desfășoară în perioada 10–16 martie 2022, în toate județele, și vizează toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat, privat şi mixt), care efectuează activități de distribuție a carburanților pentru autovehicule, cod CAEN 4730.

Cozi imense la benzinăriile din Galați. Ministrul Energiei anunță controale în toată țara, la cei care au majorat nejustificat prețul. Detalii

Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat verificări în rândul benzinăriilor din țară, propunându-și să prevină accidentele care pot să apară ca urmare a manipulării sau depozitării carburanților în recipiente neconforme. IGSU avertizează că alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol, atât la nivelul stației de distribuție carburanți, pe durata deplasării autoturismelor în trafic, cât și ulterior, pe timpul depozitarii.

„Pe timpul controalelor se vor realiza și instruiri ale personalului stațiilor de distribuție carburanți cu privire la obligațiile legale ce le revin. În acest context, IGSU a notificat operatorii economici care au lanțuri de distribuție a carburanților asupra pericolului generat de nerespectarea măsurilor de prevenirea a incendiilor”, informează IGSU.

Benzinării din Galați și Cluj, somate de ANPC să revină la prețurile anterioare. MOL, amendată cu 100.000 de lei. Detalii

Citit 2009 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2022 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.