Amenzi de peste 100.000 de lei, în cazul motorinei pierdute pe stradă

Amenzi de peste 100.000 de lei, în cazul motorinei pierdute pe stradă
Comerț fără respectarea autorizației de mediu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În urma incidentului produs în municipiul Tecuci, pe 10 martie, când un vehicul care transporta un cub de 1.000 de litri a derapat și s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăștiat pe șoseaua Galați – Tecuci, comisarii Gărzii de Mediu Galați au efectuat control la stația de carburanți la care s-a efectuat alimentarea, dar și la firma care a cumpărat și transportat combustibilul.

„S-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1.000 de litri, și transportată într-un vehicul aparținând societății cumpărătoare. Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizației de mediu deținute cu privire la activitatea desfășurată, având în vedere că are obligația de a realiza alimentarea cu carburanți numai în rezervoarele vehiculelor”, afirmă un comunicat remis de Garda de Mediu Galați.

În consecință, stația de carburanți a primit o amendă de 100.000 de lei, care se adaugă astfel celei de 10.000 de lei aplicate de ISU Galați.

De asemenea, comisarii de mediu au stabilit măsuri privind respectarea autorizației de mediu, „cu monitorizarea permanentă în cazul în care încărcarea carburanților se face de către clienți, monitorizarea suplimentară a factorului de mediu apă (apă uzată menajeră, apă tehnologică și pluvială) și apă subterană (foraj de observație), cu prezentarea buletinelor de analiză în vederea verificării eventualelor efecte ale incidentului”.

Garda de Mediu Galați a făcut control și la sediul societății care a cumpărat și transportat carburantul în recipientul neconform, control în urma căruia s-a constatat că societatea nu deține autorizație de mediu pentru activitățile desfășurate. Astfel că și societatea în cauză a fost sancționată, cu un avertisment și o amendă în cuantum de 8.000 de lei.

Citit 1753 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.