Veronica, micuța violonistă din Ucraina, a împlinit 11 ani!

Veronica, micuța violonistă din Ucraina, a împlinit 11 ani!
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Sutele de refugiați din calea războiului din Ucraina au adus la Galați, alături de puținul bunurilor pe care au reușit să le salveze din calea invadatorilor, preaplinul poveștilor lor de viață, unele în care, fie și în aceste vremuri pline de încercare, putem regăsi o rază de bucurie și speranță.

Așa s-a întâmplat miercuri, 6 aprilie, când, în Campusul Universității ”Dunărea de Jos”, voluntarii și studenții Eparhiei Dunării de Jos au sărbătorit-o pe Veronica, un copil căruia nici măcar războiul nu a reușit să-i alunge din suflet lumina bunătății și a bucuriei de a fi alături de noii ei prieteni de la Galați.

”Astăzi a fost vorba despre bucurie. Despre acea bucurie sinceră şi curată, cum doar la copii se poate întâlni. Veronica, prietena noastră, pentru că aşa o consideră deja fetele noastre, a împlinit 11 ani. Alături de fratele ei Ilia, de mama şi de tatăl ei bolnav, Veronica locuieşte într-unul din căminele studențeşti din Campusul Universitar «Al. I. Cuza» din Galați. Cu toții vin din Ucraina. Refugiați de război. Atât de mult bun-simț, bună creştere şi discreție rar ne-a fost dat să întâlnim. Sunt şi atât de talentați, ne-au cântat amândoi la vioară. Senzaționali. I-am fost alături şi ei, şi lui, şi întregii familii. Veronicăi i-am oferit cadouri şi tort. S-a bucurat mult. La mulți ani, Veronica, prietena noastră!”, ne-a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Nu ne rămâne decât să fim și noi alături de Veronica și să-i urăm ”La mulți ani!”, în pace, iubire și credință alături de familie, cu speranța că vitregiile acestui război nedrept se vor sfârși cât mai repede, iar viața ei și a celor mulți refugiați din Ucraina se va întoarce la cursul firesc pe care orice copil și-l dorește pentru el și familia sa.

Citit 1285 ori Ultima modificare Vineri, 08 Aprilie 2022 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.