Cadă plină cu nămol, de la robinet

Cadă plină cu nămol, de la robinet
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Fotografia de mai sus nu este una artistică, alb-negru. Într-adevăr, cada este albă și nămolul este negru, dar „combinația” rezultată reprezintă ceea ce a rămas pe fundul căzii unui gălățean care locuiește în Micro 39C, pe strada Ionel Fernic.

Joi, 7 aprilie, Apă Canal a anunțat oprirea apei potabile în zonă timp de 20 de ore, din cauza unor lucrări. Marian C. a oprit apă în cadă, „regulamentar”, precum și în mai multe recipiente, ca rezervă pentru orele în care apa urma să fie întreruptă. A rămas șocat atunci când, după ce a golit cada, a văzut nămolul rămas în urmă. „Nu e prima dată când apa de la robinet e foarte murdară. Se întâmplă de multe ori când se reia furnizarea apei după ce a fost oprită o perioadă de timp. Mă miră însă faptul că nămolul ăsta este de la apa de dinainte de lucrări, nu de după”, ne-a spus gălățeanul.

Conform purtătoarei de cuvânt a operatorului Apă Canal SA, Cornelia Arnăutu, motivul pentru care apa este atât de murdară ar putea fi dat de un cumul de factori. „Pe de o parte, foarte multă lume din zonă a oprit apă pentru perioada lucrărilor, iar debitul foarte mare consumat a perturbat turbiditatea apei. S-a consumat foarte multă apă și s-a adunat tot de pe rețea, inclusiv de pe țevi. Pe de altă parte, pe strada Ionel Fernic am avut o avarie miercuri seară, pentru remedierea căreia s-a oprit furnizarea și apoi s-a repornit. Și aceasta ar putea fi o explicație a situației pe care ne-ați semnalat-o”, a spus reprezentanta Apă Canal.

Reamintim că, de la 1 aprilie, tarifele percepute de Apă Canal pentru furnizarea apei potabile au crescut cu aproximativ 35 la sută.

Citit 2515 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2022 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.