Duminica Învierii la Penitenciar
Foto: Costiuc Petrică

Duminica Învierii la Penitenciar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În ziua Marelui Praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Galaţi, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton, a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, aflăm de la părintele Rareș Bucur.

Cu acest prilej, chiriarhul Dunării de Jos a adresat un cald cuvânt părintesc persoanelor private de libertate prezente la acest moment de suflet desfăşurat în capela penitenciarului, încurajându-i şi îndemnându-i să-şi păstreze şi să trăiască cu bucurie credinţa în Hristos Cel Înviat din morţi şi, fiecare în parte, să fie lumină pentru cei din jur.

În continuare, persoanele private de libertate au susţinut un program de cântece pascale, intitulat sugestiv „Învierea noastră cu Hristos“.

După tradiţie, ierarhul a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovniceşte.

Apoi, Părintele Arhiepiscop a vizitat celulele penitenciarului, pentru a le aduce tuturor creștinilor de aici bucuria Învierii, a-i binecuvânta şi a ciocni cu aceştia ouă roşii.

Citit 995 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Aprilie 2022 09:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.