Recomandările autorităților: cum să petrecem 1 Mai în siguranță

Recomandările autorităților: cum să petrecem 1 Mai în siguranță
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Având în vedere că în acest sfârșit de săptămână este celebrată Ziua Internațională a Muncii - 1 Mai, angajaţii din structurile județene ale Ministerului Afacerilor Interne vor acționa zilnic pentru menținerea unui climat de siguranță pe întreg județul, cât și la frontiera de stat.

Polițiști din structurile operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Galați,  precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor acorda o atenție deosebită locurilor cu mare afluență de public, respectiv, celor în care urmează a se desfășura activități cultural-sportive sau zonelor de agrement, unde vor fi intensificate acțiunile pentru înlăturarea oricăror stări de pericol. Totodată, polițiștii rutieri vor acționa pe traseele de acces către zonele aglomerate, pentru combaterea principalelor abateri generatoare de accidente de circulație – viteză excesivă sau neadaptată condițiilor de drum, imprudență pietonală și conducerea sub influența băuturilor alcoolice. La rândul lor, jandarmii vor forma patrule de ordine publică în vederea constituirii dispozitivelor integrate de menținere a ordinii publice cu poliția, acționând atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Pentru evitarea aglomerărilor în punctele de trecere a frontierei au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

 

Sfaturile pompierilor

 

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente care se pot solda cu consecințe grave, pompierii gălățeni recomandă să nu faceți foc decât în locurile permise și amenajate în acest sens, curățând terenul din jur de orice se poate aprinde, să nu aprindeți focul pe timp de vânt, dar și să nu aprindeți focul la o distanță mai mică de 100 metri de liziera pădurii. Prepararea hranei se recomandă să se realizeze în locurile de popas amenajate, având la îndemână mijloace pentru stingerea focului, iar resturile de mâncare și sticlele trebuie să fie depozitate în locurile special amenajate pentru a se menține curățenia. Pompierii mai recomandă să nu lăsați copiii să se joace cu focul, înlăturând cu desăvârșire accesul acestora la chibrituri, brichete, lumânări sau alte asemenea surse de foc și supraveghindu-i în permanență. La plecarea din pădure, stingeți focul cu apă sau pământ.

Citit 1397 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.