Frauda la bacalaureat: bătălie între liceele particulare?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajunsă la redacţie întâi ca zvon şi apoi verificată şi confirmată, informaţia că vicepreşedintă la centrul de evaluare unde s-au corectat lucrările de la Colegiul Particular „D. Cantemir” a fost Aura Negoiţă - directoarea altui liceu particular, „Marin Coman”, ar putea aduce o altă lumină asupra cazului de fraudă la bacalaureat pe care-l cercetează în prezent Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Abia acum înţelegem ceea ce a vrut să spună inspectorul general Doruleţ Resmeriţă prin „comisiile au fost trase la sorţi corect şi nu au mai fost puse cu pixul”.  

Nu vrem să insinuăm sub nicio formă că profesoara Aura Negoiţă ar fi încercat să caute nod în papură cu tot dinadinsul celor de la liceul particular concurent şi că neregulile respective nu s-ar fi produs. Ne întrebăm doar dacă ele ar mai fi ieşit la iveală, dacă în comisie ar fi fost altcineva, nu ştim dacă s-ar fi implicat cu acelaşi entuziasm sau ar fi căzut victimă sistemului.

Din nefericire, fraudarea examenului de bacalaureat se poartă de ani buni şi nu numai la noi în judeţ. Dimpotrivă, procentul mare de elevi care nu au promovat bacalaureatul - de la an la an Galaţiul asumându-şi locuri la coada clasamentului - demonstrează că aici s-au luat totuşi unele măsuri, fie că ne vine să credem sau nu.

Acest lucru a ţinut să ni-l comunice şi preşedintele centrului de evaluare de la Seminarul Teologic, lectorul univ. dr. Ciprian Ion: „Că s-au găsit nereguli e adevărat. N-aş vrea însă ca cineva să creadă că toate tezele de la centrul respectiv au primit note mai mari decât ar fi fost cazul. Au fost foarte mulţi elevi picaţi”.

„În plus, vreau să evidenţiez faptul că la ISJ am găsit oameni dispuşi să facă treabă. E bine să aşteptăm finalizarea anchetelor înainte să tragem concluzii pripite”.

Nici DNA, nici ISJ nu ne-au putut oferi ieri noutăţi în derularea celor două anchete.

Citit 1687 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.