Gălățenii din Țiglina III, nemulțumiți de desființarea traseului 104
Foto: Andrei Stroe

Gălățenii din Țiglina III, nemulțumiți de desființarea traseului 104
Evaluaţi acest articol
(37 voturi)

Traseul 104 face legătura cartierelor Micro 16 și Micro 17 sau Țiglina III și Țiglina IV cu centrul oraşului. Inițial, traseul mergea până în Bariera Traian, dar, pe 1 octombrie 2021, a fost modificat, fiind scurtat până în Centru. În prezent se confruntă și cu o altă problemă, și anume, inevitabila desființare.

Se pare că Primăria nu consideră traseul 104 suficient de rentabil, existând intervale de timp în care troleibuzul merge fără călători, Consiliul Local urmând să se pronunțe miercuri asupra desființării acestuia, alături de alte modificări privind activitatea Transurb, despre care deja am scris. Iar, pentru că părerea oamenilor contează pentru noi, i-am întrebat pe călătorii de pe traseul cu pricina despre desființarea lui, primind următoarele răspunsuri:

Gabriela, asistent medical: "Nu sunt de acord cu această decizie. În acest cartier locuiesc în majoritate vârstnici, iar pentru ei acest traseu este foarte important. Este legătura acestor oameni cu diferite cabinete medicale și pentru bătrâni este dificil să urce și să coboare în diferite mijloace de transport. Și pentru elevi este o problemă. Deci, repet, nu sunt de acord cu această decizie."

Viorica, asistent medical, a susținut aceeași părere, dar a adăugat: "Și cum se va înlocui acest traseu? Acum e ok, dar în septembrie ce o să facem? Iar e vitregită această zonă din punct de vedere al mijloacelor de transport? Nu, nu sunt de acord cu desființarea traseului!"

Larisa, instructor educator: "Sunt complet împotriva acestei decizii! Aici, în cartier, avem doar câteva mijloace de transport și ei vor să scoată unul? Păi așa rămânem doar cu două trasee, 37 care e un traseu foarte scurt și e asigurat de un autobuz foarte mic, și 9, care va fi foarte aglomerat. Am uitat de pandemie? Ne vom sufoca unii lângă alții!"

Maria, pensionară: ''Păi noi ce o să facem? Cum o să mai mergem la doctori? Ori la magazine pentru a ne face cumpărăturile?''

Stela, pensionară, a adăugat: "Cum mai mergem la rudele îngropate în cimitir? Cum o să mai ajungem la cimitir să aprindem o lumânare? Că noi nu mai putem merge pe jos distanțe lungi. Și e dificil să urcăm dintr-un autobuz într-altul!''

Per total, toate opiniile împărtășite au fost negative. Opinia mea e că nu ar fi benefică această decizie, deoarece, în afara faptului că troleibuzul este un mijloc de transport care nu poluează, este și necesar. Acest traseu nu este singurul care va fi desființat, traseele 12 și 29 urmând să aibă aceeași soartă. Întrebarea cea mai mare este: Dacă deplasarea zilnică a oamenilor importanți ai orașului ar depinde de traseul 104, oare ce părere ar avea despre desființarea acestuia?

Citit 5824 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.