Concurenţa cea mai mare, la „Medicină”

Concurenţa cea mai mare, la „Medicină”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înscrierile pentru admiterea la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” s-au încheiat ieri, după ce termenul de primire a dosarelor a fost prelungit cu încă o zi.

Numărul celor care au ales anul acesta să îşi depună dosarul la universitatea de stat din Galaţi este mai mic cu aproape 500 faţă de anul trecut, însă chiar şi aşa se înregistrează o concurenţă destul de serioasă la majoritatea facultăţilor.

2924 de candidaţi s-au înscris anul acesta la „Dunărea de Jos”, care au depus 4102 fişe, faţă de 3406 candidaţi cu 4824 de fişe anul trecut. Cei mai mulţi s-au înscris la facultăţile de Medicină, Ştiinţe Economice, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, precum şi la Facultatea de Litere.

Acestea sunt şi facultăţile care înregistrează concurenţa cea mai ridicată: 6,2 la Medicină şi 4,8 la Drept şi Ştiinţe Economice.

Examenele propriu-zise de admitere, acolo unde se ţin, au loc începând de ieri şi până luni, după o programare pe care o puteţi urmări la avizierele facultăţilor şi pe site-ul www.ugal.ro, la secţiunea admitere.

De asemenea, începând de ieri, facultăţile care nu au programate probe au şi început afişarea primelor rezultate. Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” afirmă că toate rezultatele preliminare vor fi afişate până astăzi la prânz.

Candidaţii mai trebuie să ştie că, în cazul în care au fost admişi la o facultate, trebuie să îşi ducă diploma de bacalaureat în original până pe data de 21 iulie, acest pas echivalând cu obţinerea statutului de student.

Cei care nu îşi depun diploma de bacalaureat până la termenul stabilit vor fi declaraţi respinşi, urmând ca linia de admitere să fie coborâtă pentru alţi candidaţi. Aceştia au, la rândul lor, termen până pe 24 iulie să aducă diploma de bacalaureat în original.

Afişarea listelor finale este programată pentru 24 iulie, la ora 13,00. Locurile rămase libere în urma acestor proceduri vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie.

Citit 1462 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.