Tichetele sociale ale celor 45.000 de pensionari gălățeni se distribuie săptămâna viitoare

Tichetele sociale ale celor 45.000 de pensionari gălățeni se distribuie săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Autoritățile continuă distribuirea tichetelor sociale, în valoare de 250 de lei, pentru achiziția de produse alimentare, prin programul guvernamental "Sprijin pentru România". În Galați, cei peste 45.000 de pensionari beneficiari ai acestor vouchere sociale vor intra în posesia cardurilor începând cu ziua de 18 iulie. Ei le vor putea folosi la 260 de magazine din tot județul.

Distribuirea cardurilor pentru încasarea ajutoarelor a început pe 10 iunie, dar a fost întârziată din cauza problemelor de logistică și a celor legate de lipsa cipurilor. Sunt peste 2,5 milioane de români care vor beneficia de aceste ajutoare, din care aproximativ un milion au intrat deja în posesia cardurilor.

La nivelul Galațiului, primii beneficiari care au primit cardurile (împreună cu codurile PIN) au fost cele aproximativ 8.600 de persoane din evidența Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Galați. Ceilalți beneficiari gălățeni, 45.383 de pensionari, vor primi cardurile în cursul săptămânii viitoare, începând de luni, 18 iulie, ne-a asigurat Anișoara Neculai, directoarea Sucursalei Galați a Poștei Române. „De luni, vom începe distribuirea, pe care vrem să o încheiem în două-trei zile. Oamenii vor primi atât cardul, cât și codul PIN. Cei care nu vor fi acasă atunci când vine factorul poștal trebuie să se prezinte, cu buletinul, la oficiul poștal de care aparțin. Dar, în principiu, insistăm, venim și a doua zi la cei pe care nu i-am găsit acasă", ne-a spus directoarea Poștei Române - Sucursala Galați.

113 magazine în municipiul Galați, 260 în tot județul

Voucherele sociale în valoare de 250 de lei vor fi încărcate pe carduri o dată la două luni, până la sfârșitul anului, și sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. De pe carduri nu pot fi retrase sume de bani, ele pot fi folosite numai pentru achiziționarea de produse alimentare sau mese calde de la operatorii economici parteneri.

Conform listelor publicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în județul Galați există aproximativ 260 de magazine în care pot fi folosite cardurile, dintre care 113 sunt în municipiul Galați. Printre acestea se regăsesc punctele de lucru ale rețelelor Profi, Penny Market, Saltempo, La doi pași, dar și nume ca McDonald’s, KFC, Karina, Alex, Oceania, Matrioșca EM, Peneș Curcanu, Vascar, Gourmand, Ana & Cornel, Bunelu Factory, Gugoașe SNC, Leinand Magazin, Oaniprod Market, Panideal, Sunforlive Fresh Aliment, XXL etc.

Listele cu beneficiari au fost stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. De voucherele sociale beneficiază pensionarii cu venituri lunare de cel mult 1.500 de lei, persoanele cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, familiile monoparentale sau cele cu cel puțin doi copii în întreținere și ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 600 lei, familiile care primesc venitul minim garantat în condițiile Legii nr. 416/2001, precum și persoanele fără adăpost.

Citit 9002 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.