Ce părere au gălățenii despre o nouă scumpire a uleiului

Ce părere au gălățenii despre o nouă scumpire a uleiului
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

România se află pe primul loc în Europa la producția de floarea-soarelui. Anul acesta, seceta a afectat culturile şi producția nu va fi una record, astfel că preţul uleiului va continua să crească: "România produce floarea-soarelui în cantităţi enorme și suntem pe primul loc în Europa, însă nu mâncăm semințe de floarea-soarelui. Trebuie să prelucrăm, dar nu prelucrăm", a declarat Mircea Coşea, fost membru al Parlamentului European.

Conform fermierilor, prețurile foarte mari la ulei vor începe să se resimtă începând cu luna septembrie. Motivele ar fi creșterea prețurilor la carburanți şi scumpirea produselor pentru protecția plantelor şi a îngrășămintelor. În momentul de față, estimările arată că o tonă de semințe de floarea-soarelui va fi în jur de 700 de dolari, față de 330 de dolari, anul trecut. Dacă se adăuga și costurile de procesare, uleiul de floarea-soarelui produs în România ar putea ajunge la preţuri similare cu ale uleiului de nucă de cocos sau de migdale.

Iată părerea câtorva gălățeni despre preconizatele scumpiri ale uleiului de floarea-soarelui:

Camelia, 39 de ani, casnică: "Vom ajunge să prăjim cartofii în apă, la ce prețuri sunt la ulei. Aproape toate preparatele trebuie să conțină ulei, n-ai cum să mărești prețul în halul ăsta."

Adrian, 21 de ani, student: "Genial, asta era tot ce mai lipsea, au scumpit carburantul, gazele, țigările și s-au gândit să scumpească și uleiul, că și așa era ieftin tare."

George, 45 de ani, salariat: "Vom ajunge să ne facem provizii de ulei de pe acum. Putem face și o afacere, îl cumpărăm acum și îl vom vinde cu mai mult, când vine criza."

Iuliana, 64 de ani, pensionară: "Era de așteptat să se scumpească. Deja toate produsele sunt exagerat de scumpe și s-au gândit că merge o scumpire și la ulei."

Citit 3274 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.