Sindicaliştii de la ArcelorMittal, în ajutorul sinistraţilor

Sindicaliştii de la ArcelorMittal, în ajutorul sinistraţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania demarată de către Sindicatul Metalurgistul de la ArcelorMittal Galaţi, intitulată SOS Moldova, se apropie de final. Ieri a fost ultima zi în care s-au strâns bunuri pentru sinistraţi, iar organizatorii consideră că acţiunea a fost una extrem de binevenită pentru cei năpăstuiţi.

„Două camioane de 12 tone cu obiecte de uz casnic, electronice, mobilier şi lenjerie au ajuns deja în localitatea Pătrăuţi din judeţul Suceava, după ce au fost strânse de la siderurgişti, dar şi de la alţi cetăţeni ai acestui oraş prin cele trei puncte de colectare”.

„Am găsit acolo 18 case dărâmate de puhoaie, oameni aflaţi într-o situaţie dramatică, iar lucrurile aduse de noi le-au fost de ajutor. Am constatat însă că au nevoie urgentă nu doar de aceste lucruri şi că le-ar trebui materiale de construcţii şi apă”.

„Am găsit înţelegere pentru procurarea acestora, fiind ajutaţi foarte mult şi de către conducerea ArcelorMittal Galaţi”, ne-a spus prim-vicepreşedintele Sindicatului Democratic Metalurgistul, Nelu Macovei.

Potrivit acestuia, alte două camioane vor fi încărcate cu mobilă, haine şi alimente greu perisabile donate de către gălăţeni şi vor ajunge în judeţul Vaslui, în zone afectate de inundaţii.

În plus, sindicatul amintit a deschis şi un cont în valută pentru ca sindicalişti din metalurgia europeană să poată contribui cu diverse sume de bani pentru a sări în ajutorul sinistraţilor din Moldova.

Macovei le-a mulţumit colegilor siderurgişti şi gălăţenilor care s-au alăturat sindicatului în această campanie şi a dat asigurări că obiectele colectate vor ajunge la cei care au cu adevărat nevoie de o mână de ajutor.

Citit 518 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.