Polițiștii și personalul contractual pichetează Prefectura
Foto: arhivă Marian Calestru

Polițiștii și personalul contractual pichetează Prefectura
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Circa 50 de polițiști gălățeni și membri ai personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor picheta sediul Prefecturii Galați, în cadrul unei serii de proteste similare care au loc în toată țara. Protestul de la Galați are loc joi, 11 august, între orele 10,00 și 12,00, pe platoul Monumentului Eroilor Revoluției, și este organizat de Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC).

Sindicaliștii protestează astfel față de neaplicarea Legii 153/2017 a salarizării unice, lipsa de predictibilitate referitoare la pensiile militare de stat, subfinanțarea structurilor MAI și deficitul cronic de personal, de natură a pune în pericol siguranța națională. Sindicaliștii cer, de asemenea, modificarea Legii 62/2011 a dialogului social în așa fel încât să se permită negocierea la nivel de sector și național, precum și măsuri adecvate pentru gestionarea prețurilor la energie și creșterea urgentă a salariului minim (luând în calcul Legea coșului minim pentru un trai decent), pentru a atenua explozia prețurilor și inflația.

Organizatorii pichetării de la Galați dau asigurări că acțiunea de protest de joi se va desfășura în mod pașnic și civilizat.

Citit 1512 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.