Pensionarii din Galaţi, la ministrul Muncii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

25 de pensionari din judeţul Galaţi, membri ai Alianţei Europensionarilor, s-au aflat ieri, în Capitală, alături de colegii lor din Bucureşti, Craiova şi  Braşov. 

Nu a mai fost nevoie de proteste la poarta ministerului, de corturi şi de cazare, fiindcă au fost primiţi şi ascultaţi de însuşi Sebastian Lăzăroiu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România.

„Domnul Sebastian Lăzăroiu şi-a făcut timp şi ne-a ascultat revendicările timp de o oră şi jumătate. Între cererile noastre sunt cele referitoare la anularea legislaţiei privind coplata serviciilor medicale, eliminarea contribuţiilor de 5,5 la sută la asigurări de sănătate pentru vârstnicii cu pensii de peste 740 de lei pe lună, eliminarea programărilor pentru spital sau pentru laboratoarele care oferă servicii medicale pensionarilor.

De asemenea, am cerut ca guvernanţii noştri să aibă în vedere îmbunătăţirea condiţiilor din spitale, majorarea punctului de pensie la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie şi neimpozitarea pensiilor de până la trei puncte, adică a pensiei de aproximativ 2.100 de lei lună”, ne-a declarat telefonic Toader Cristea, liderul Alianţei Europensionarilor - Filiala Galaţi.    

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.