Ariile protejate din judeţ caută administratori

Ariile protejate din judeţ caută administratori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile de mediu caută administratori şi custozi pentru şase arii protejate din judeţul Galaţi. Este vorba de Râul Prut (cu suprafeţe din judeţul Vaslui), Locul fosilifer Rateş, Pădurea Fundeanu, Locul fosilifer Bereşti, Locul fosilifer Tirighina - Barboşi şi Pădurea Tălăşmani (cu porţiuni din judeţul Vaslui). Prutul se dă în administrare, pentru o perioadă de zece ani, iar celelalte cinci se dau în custodie, pentru cinci ani.

Potrivit autorităţilor de mediu, cei interesaţi să devină administratorii sau custozii acestor arii protejate trebuie să aibă sediu şi personal, să întocmească un plan de management al ariei şi să vină cu bani de acasă pentru a susţine acest plan. Avantajul este acela că, odată ce obţin ariile în administrare sau în custodie, ei vor putea derula proiecte cu finanţare europeană şi vor beneficia de efectele acestor proiecte. Important este să includă ideile de proiect în planul de management.

Dosarele de preluare a unei arii protejate în administrare sau în custodie trebuie depuse până la data de 7 octombrie la Direcţia Biodiversităţii din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, din bulevardul Libertăţii, nr. 12, Sector 5, Bucureşti. Administratorii şi custozii vor fi aleşi de o comisie de evaluare, în urma unei selecţii riguroase.

În această sesiune de atribuire mai sunt oferite în administrare următoarele arii protejate din Regiunea Sud - Est: Podişul  Nord Dobrogean, Pădurea şi Valea Canaraua Fetii - Iortmac şi Dumbrăveni - Valea Urluia - Lacul Vederoasa din judeţul Constanţa şi Canaralele Dunării din judeţele Călăraşi şi Ialomiţa.

De asemenea, sunt oferite în custodie Râpa Roşie - Dealul Morii, Muntioru Ursoaia şi Rezervaţia Algheanu din judeţul Vrancea, Bisoca, Sarea lui Buzău, Blocurile de calcar de la Bădila, Pădurea Crivineni, Dealul cu lilieci Cernăteşti, Pădurea cu tisă, Focul viu - Lopătari, Piatra albă “La Grunj” şi Chihlimbarul de Buzău din judeţul Buzău, Lacul Siutghiol, Vama Veche - 2 Mai, Valul lui Traian şi Lacul Agigea din judeţul Constanţa, precum şi Valea Călmăţuiului din judeţele Brăila şi Buzău.

Citit 1254 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.