Adrian Murariu, calificat în lotul lărgit la internaţionala de ştiinţe

Adrian Murariu, calificat în lotul lărgit la internaţionala de ştiinţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Este elev abia în clasa a VII-a, dar s-a clasat al patrulea din cei 114 participanţi de clasele VII-IX din 40 de judeţe *

Faza naţională a olimpiadei de ştiinţe pentru juniori s-a desfăşurat în perioada 1 - 6 august, la Oradea. Adrian Murariu, elev în clasa a VII-a la CNVA, a concurat cot la cot cu elevi mai mari, din clasele a VIII-a şi a IX-a, iar subiectele au fost chiar şi din materia de clasa a X-a.

În plus, concursul  l-a susţinut la trei discipline – fizică, biologie şi chimie. Deci a fost o încercare destul de grea.

Cu toate acestea, Adrian Murariu s-a clasat al patrulea şi a obţinut Premiul al III-lea. El se numără şi printre cei 15 elevi care s-au calificat în lotul lărgit  pentru Internaţionala de ştiinţe, ce se va desfăşura în capitala Nigeriei.

Pentru că a fost singurul care a obţinut punctaj maxim la una dintre cele trei discipline de concurs, Adrian a primit şi un Premiu special pentru cea mai bună lucrare la biologie. „Nu se putea altfel, pentru că fac pregătire cu mama mea, care este profesoară de biologie”, ne lămureşte elevul de la CNVA.

Mama sa, profesoara Liliana Murariu, este cea care l-a însoţit şi la concurs şi care l-a susţinut pe tot parcursul studiului destul de greu:

„A avut noroc că şi pregătirea pentru fizică, unde a avut şi subiecte din clasa a X-a, a făcut-o tot în familie, cu tatăl său, întrucât profesorul de la şcoală, Elena Onu, nu s-a prea ocupat de pregătirea sa. La chimie în schimb, profesoara Lidia Mînză l-a ajutat foarte mult, a venit în fiecare zi de vacanţă la şcoală şi a lucrat cu el în laborator”, spune mama olimpicului.

Olimpiada de ştiinţe este a treia la care s-a calificat până la faza naţională. El a mai fost la naţionala de fizică, unde a obţinut menţiune, dar şi la cea de biologie, unde nu a luat niciun premiu. Elevul de clasa a VII-a mai are anul acesta în palmares încă două premii I la nivel naţional,  la Chimexpert şi la Concursul de fizică  „Phi”.

Adrian nu va avea prea multă vacanţă, întrucât urmează să se pregătească pentru celelalte etape de baraj. Având o poziţie fruntaşă în clasament şi fiind foarte serios, este posibil ca Adrian Murariu să se numere printre juniorii care vor reprezenta România la faza internaţională. Mult succes!

Citit 7230 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.