România, pe ultimul loc la angajarea tinerilor

România, pe ultimul loc la angajarea tinerilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România se află pe ultimele locuri când vine vorba de angajarea tinerilor. Din ce în ce mai mulţi aleg să părăsească ţara pe motivul salariilor foarte mici, dorind să plece în alte ţări, printre cele mai vânate ţări de români în ultimii ani fiind Anglia, Franţa, Spania şi Germania. Potrivit datelor Eurostat, România ocupă unul dintre ultimele locuri în Uniunea Europeană în privinţa ratei de angajare a tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, asta însemnând mai puţin de două treimi dintre cei care nu urmează nicio şcoală şi doar 2,5% dintre cei care sunt într-un program de educaţie care au job, faţă de media europeană de 74%, respectiv, 25%. Totodată, şi abandonul şcolar este în floare în România. Acest fapt, este cauzat de diferenţele de clasă socială şi discrepanţele făcute în şcoli şi licee, tinerii fără posibilităţi, alegând să abandoneze şcoala şi să plece din ţară pentru a putea căuta un loc de muncă şi a se întreţine. Potrivit Eurostat, abandonul şcolar în România este de 15%, un procentaj aproape incomparabil faţă de celelalte ţări din UE, cu un procent de circa 3-5%. Cei mai predispuşi la abandonul şcolar sunt elevii din mediul rural, transportul până la liceu sau şcoală fiind costisitor, rămânând fără bani pentru pachet, unii dintre ei fiind nevoiţi să aleagă între banii pentru transport sau pacheţel

David Tudor, ELEV

Citit 329 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 07:47

2 comentarii

 • postat de george
  Vineri, 18 Noiembrie 2022 10:22
  217.63.67.***
  Romania = Vestul salbatic. Numai ca acum nu se mai fura cu pistolul la sold ci cu "legi dedicate". Toti PROFITORII DE STAT si-au "tras" legi cu dedicatie, care le permit sa jefuiasca statul roman si cetatenii lui.
  Fiecare minister inainteaza catre parlament propuneri legislative, care au ca scop obtinerea de noi privilegii si mentinerea celor vechi.
  Fiecare ciclu electoral aduce in administratia locala si centrala, noi haite de hiene flamande, membri de partid, absolventi ai scolilor de doua parale, "academii" de mucava, amante, nepoate/ti, sotii de politruci.
  Cei care nu au posiblitatea sa absolve o scoala de calitate, iau drumul strainatatii in speranta ca-si vor putea castiga mijloacele de trai.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rodax
  Vineri, 18 Noiembrie 2022 09:07
  193.231.148.***
  Inainte de toate,Anglia incă nu e o țară.Iar cei care pleacă „la muncă” in străinătate fără școală,fără o meserie,fără o calificare nu se vor căpătui niciodată.Aceștia vor ajunge să practice alte „meserii” care intră sub incidența legilor de oriunde in lume.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.