„Mă cheamă Valeri Bălănel şi vreau în România”

„Mă cheamă Valeri Bălănel şi vreau în România”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Îndrăgit chiar de poliţiştii care l-au prins şi care sunt obligaţi să-l trimită înapoi, la Colibaşi *

Este aproape de melodramă, dacă nu ar fi doar o bucată de realitate. Valeri Bălănel are 15 ani şi a petrecut deja mai mult de săptămână în România. Pentru micul basarabean, călătoria va rămâne, în cel mai scurt timp, doar o amintire.

„Puştiul este foarte isteţ, este un copil plăcut”, explică amuzat comisarul Ştefan Constandache, de la Poliţia Transporturi Galaţi:

„L-am găsit vineri dimineaţă, în timp ce mergea de-a lungul liniei ferate de la Brateş. A povestit că este din Colibaşi, Republica Moldova şi că a trecut înot Prutul, încă de lunea trecută, dar nu ştim exact dacă spune adevărul. Cum nu ştim exact motivul pentru care a trecut ilegal frontiera – el spune ba că din joacă, în timp ce se juca în apă, ba pentru că era sărac, avea părinţii despărţiţi…”.

Cazat la Centrul pentru Minori, micul moldovean a rămas în grija Poliţiei Transporturi, care se ocupă şi de dosarul emigrantului-junior. Deşi nu prea are chef să se întoarcă acasă, este mai mult ca sigur că Valeri va fi făcut pachet – metaforic vorbind – şi va ajunge în cel mai scurt timp acasă, la Colibaşii basarabeni.

Cel mic nu va fi însă uşor uitat de românii din Galaţi, el fiind îndrăgit chiar de cei care sunt obligaţi „să-i facă returul”.

Citit 1765 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.