Refugiații se înghesuie să obțină protecție și pleacă

Refugiații se înghesuie să obțină protecție și pleacă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Puțin peste 400 de ucraineni s-au refugiat în Galați în ultimele 24 de ore raportate de autorități, mai puțini cu circa 70 față de intervalul precedent, însă numărul celor are au cerut și obținut protecție a crescut față de media ultimelor zile. Cu toate acestea, ei nu rămân la noi, dacă ar fi să judecăm după statisticile constante ale persoanelor cazate raportate de centrele puse la dispoziție de autorități. În privința intrărilor în țară, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux, de 345 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în ţară 97 de ucraineni. Astfel, 442 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore monitorizate, cu 69 mai puțini decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 271 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Ucrainenii au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit. Astfel, miercuri, 30 noiembrie, la blocul M11 erau 105 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 27 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 108 locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 69 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni.

Citit 1201 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Noiembrie 2022 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.