Ce părere au gălățenii despre scumpirea biletelor de autobuz

Ce părere au gălățenii despre scumpirea biletelor de autobuz
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

După cum știm, noul an vine și cu o nouă scumpire în transportul public. Societatea Transurb SA informează, pe pagina de Facebook și pe site-ul companiei, că, începând cu luna ianuarie 2023, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local Galați nr. 733/24.11.2022, se modifică tarifele pentru serviciul de transport public local de persoane, așa cum "Viaţa liberă" deja a anunţat. Astfel, preţul unui bilet cu cod QR va fi de 2,50 lei, la plata prin SMS cu textul GAL la numărul 7530 se va achita 0,60 euro plus TVA, iar la plata prin aplicaţia de mobil Pay Wallet, tariful va fi de 2,75 lei pe călătorie. Abonamentele Plus Nominal vor costa 114 lei, 325 de lei, respectiv, 625 de lei, în funcţie de termenul de valabilitate de una, trei sau şase luni. Abonamentele Basic vor costa între 56 şi 376 de lei, în funcţie de numărul de călătorii şi termenul de valabilitate al acestora, iar un portofel electronic cu 10 călătorii vă va scoate din buzunar 24 de lei.

Am vrut să aflăm și părerea gălățenilor referitor la noile scumpiri și la ce condiții sunt în mijloacele de transport ale Transurb.

Iată ce ne-au spus câţiva dintre clienţii companiei de transport public:

Adrian Postelnicu, 19 ani, elev: „La ce condiții ne oferă Transurb, mai ales dacă circuli dimineața pe orice rută posibilă, de alte condiții de igienă nici nu mai zic. Dacă tot au ales să majoreze prețurile la bilete, măcar să mai suplimenteze numărul de autobuze, pentru a nu mai fi îmbulzeala aia în ele. Oamenii se înghesuie cu atâta disperare pentru a nu fi nevoiți să aștepte alte minute pentru a lua un autobuz tot plin ochi.”

Silviu Reuță, 26 de ani, fotograf: „Prețurile le măresc și condițiile tot proaste rămân, începând de la aglomerație până la acele bombe biologice de autobuze vechi. De ce știm numai să scumpim și nu să ajutăm oamenii care circulă de nevoie cu transportul în comun, de ce mereu trebuie ca cineva să scumpească și să nu sară în ajutorul omului de rând?”

Andrei Postolache, 39 de ani, salariat: „Era de așteptat ca o nouă scumpire să apară și pe această parte. Nu le pot reproșa nimic în legătură cu autobuzele achiziționate, marea majoritate sunt moderne și au condiții, rar mai vezi pe stradă acele conserve pe roți. Nu este o scumpire exagerată, doar că se va simți în buzunarele multora care aleg să circule cu acel bilet de o singură călătorie.”

Foto: Marian Calestru

Citit 3612 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2023 18:25

1 comentariu

  • postat de Zz
    Marți, 03 Ianuarie 2023 13:55
    78.96.84.***
    Dacă ai ceva neuroni înțelegi ca și alte instituții au o linie proasta ca și Transurb și nu ca instituțiile citate sunt conduse de primărie. În articol este vorba de Transurb. Slugile nu au cum sa înțeleagă, doar interppreteaza PROST. MAI PE INTELESUL UNORA TRANSURB O INSTITUTIE DE MIZERIE, PLATI
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.