Tazz şi Luna, ambasadorii cățeilor din adăposturi, au fost adoptați în Germania

Tazz şi Luna, ambasadorii cățeilor din adăposturi, au fost adoptați în Germania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bun-găsit, dragi iubitori de animale! Pentru că noi credem în mesajul și puterea exemplului pozitiv, așa cum v-am obișnuit, continuăm să vă prezentăm povești cu final fericit. În speranța că aceste exemple de bune practici se vor multiplica! Începem anul cu o veste bună: Luna și Tazz, care au fost educați să devină câini de terapie, rezidenți ai adăpostului local "Ajutați-l pe Lăbuș" - "Help Lăbuș", au o familie și un cămin. În Germania!

"Tazz şi Luna îşi caută o familie" era titlul articolului publicat în ediția de vineri, 10 septembrie 2021 a ziarului "Viața liberă", la rubrica "Școala iubitorilor de animale". Povestea lor ne era împărtășită de Anamaria Dandeş, coordonator "Oameni de bine - pentru oameni și animale", grup de inițiativă locală constituit la sugestia Animal Society.

Preluați de pe străzi de asociația locală "Ajutați-l pe Lăbuș", Tazz și Luna trăiau în adăpost din iarna anului 2020. Au fost educați într-un program de socializare și dresaj cu instructorul canin gălățean Lucian Donosa. Timp de patru luni, câinii au participat regulat la ședințe de socializare în afara adăpostului, au învățat comenzile de bază, s-au acomodat cu zgarda şi lesa, au intrat în contact cu grupuri de oameni. Apoi au devenit ambasadori ai tuturor câinilor care trăiesc în adăposturi, participând la toate activitățile pe care Animal Society le-a desfășurat în Galați, la sediile instituțiilor și companiilor locale ai căror angajați au vrut să cunoască ex-maidanezi cu poveşti de viață impresionante. Au răspuns cu bucurie oamenilor cu care interacționau în cadrul acestor întâlniri, dovedind o deosebită afinitate pentru copiii pe care îi întâlneau.

De fiecare dată, însoțitorii lor sperau că vor primi cererea ca Tazz și Luna să nu se mai întoarcă în boxa lor, ci să fie luați acasă, să fie adoptați și locul lor sa fie ocupat de alți căței aflați, pe străzi, în nevoie.

Iată că, în sfârșit, s-a întâmplat, după cum aflăm dintr-o postare pe Facebook a Help Lăbuș: "Început de an - o nouă viață pentru Luna și Tazz, cățeii de la «Ajutați-l pe Lăbuș», care au fost educați și pregătiți să devină câini de terapie. Vi i-am prezentat deja, sunt cățeii care au demonstrat că pot fi companioni educați și minunați, asemenea câinilor de rasă, în cadrul proiectului «Centrului de Educație pentru bunăstarea animalelor Câini pentru oameni» din cadrul asociației Animal Society. La fel ca cei mai mulți câini care ajung în adăpost, Luna și Tazz au povești triste. Tazz s-a refugiat când avea două luni, într-o scară de bloc. A fost izgonit de acolo și astfel a ajuns pe străzi. Luna bântuia lihnită de foame și fugărită pe ulițele unui sat din județul Galați. Ce doi au avut norocul să ajungă în adăpostul «Ajutați-l pe Lăbuș», iar aici s-au împrietenit și au devenit prieteni de nedespărțit. Ne-am dorit cu ardoare să le găsim un cămin comun, să nu îi despărțim, iar visul s-a îndeplinit: Luna și Tazz și-au găsit fericirea și căminul mult așteptat în Germania. România nu a avut un loc pentru ei. Chiar dacă ne va fi un dor imens de ei, ne bucurăm că, în sfârșit, cunosc dragostea și căldura unei familii", au scris reprezentanții "Help Lăbuș".

Iată și numele celor care au făcut posibilă adopția: asociația "Ein Herz für Fellnasen - O inimă pentru năsucurile cu blană"!

Citit 998 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2023 01:05

2 comentarii

  • postat de Petra
    Luni, 30 Ianuarie 2023 22:21
    79.253.92.***
    Hallo
    Ich bin die Frau aus Deutschland die Luna und Tazz adoptiert hat. Ich hatte nicht gewusst, dass sie so berühmt sind. War auf der suche nach zwei Hunden die sich kennen und vertragen. Nun habe ich durch das Internet erfahren dass Luna und Tazz Botschafter für den Tierschutz waren. Ich bin seh
    0
    0
  • postat de multumesc labus
    Vineri, 13 Ianuarie 2023 20:05
    89.39.81.***
    am foarte mult respect pentru aceasta fundatie. am dus un motan lovit, nu stiu de cine sau ce. l-au facut bine, l-au castrat si m-au chemat sa-i dau drumul in zona unde l-am gasit. asta acum vreo 4 ani. acum e jucaria copiilor, a batrinilor si prietenul lor. chiar a cateilor de talie mica din zona.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.