Autobuze conduse de șoferi obosiți și evazioniști. Zeci de amenzi pentru transportatorii de persoane

Autobuze conduse de șoferi obosiți și evazioniști. Zeci de amenzi pentru transportatorii de persoane
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Lipsa biletelor de călătorie și fentarea regulilor privind evidența numărului de ore de conducere sunt doar câteva dintre neregulile constatate de polițiștii rutieri din Galați într-o razie care a avut loc, timp de trei ore, pe raza județului. Zeci de amenzi au fost date șoferilor prinși în ofsaid, unii dintre ei primind sancțiuni care au depășit chiar și 10.000 de lei.

Transporturile rutiere de persoane sunt departe de a fi în regulă, au stabilit polițiștii vineri dimineață, după numai trei ore în care au verificat peste 80 de vehicule aflate pe trasee regulate sau de tip convenție. Șoferii trași pe dreapta au fost controlați pentru o multitudine de aspecte, mulți nereușind să le bifeze pe toate. ”S-au urmărit deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane, respectarea traseului şi a graficului de circulaţie, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor, respectarea numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane”, a precizat ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

32 de amenzi au ajuns la șoferii care nu au îndeplinit condițiile vizate, majoritatea fiind aplicate conform HG 69/2012, privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier.

”Rate” și convenții cu probleme

Una dintre cele mai mari amenzi i-au revenit unui șofer de 44 de ani, din Liești, angajat pe un autobuz care face curse regulate între Galați și Tecuci. Conducătorul auto, care face curse zilnice pe cea mai aglomerată și periculoasă arteră din județ, DN 25, nu avea introdusă cartela în aparatul tahograf, fapt care făcea imposibilă evidențierea timpilor de condus și de odihnă. Totodată, polițiștii au constatat că nu eliberase bilete pentru toți călătorii, motiv pentru care a primit două amenzi, în valoare totală de 15.000 de lei. O amendă mult mai mică a primit un gălățean de 57 de ani, șofer pe un autobuz care face curse convenție pentru o societate comercială și care a fost depistat, la primele ore, fără documente pentru tipul de transport efectuat. Bărbatul a primit o amendă de 4.000 de lei. 

Citit 3426 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:28

1 comentariu

  • postat de Controlache tichitache
    Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 07:37
    51.179.34.***
    Vinovatul principal in problema asta este poliția. Este pur și simplu modul cum face controalele. Vin cu presa pe teren și pescuiesc câțiva fraieri și arată ce mare mărgică a facut marea noastră poliție de 2 bani. De mâine totul va reveni la starea initiala, la evaziune și la sclavism cu voie de la miliție, bineînțeles. Poliția este complice la ilegalitatile care se întâmplă de vineri după control pentru că nu trebuie să fiti naivi și să credeți că nu știu că după ei e potopul. Este doar o acțiune de pr, praf in ochii lumii să-și justifice salariile grase și viitoarele pensii speciale. Nu fac acțiuni de prevenție pentru că sunt pur și simplu niște mafioți de stat.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.