Gălăţenii așteaptă minute în şir la trecerile de pietoni

Gălăţenii așteaptă minute în şir la trecerile de pietoni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Străzile Galaţiului sunt pline de oameni care se grăbesc să ajungă în diverse locuri, la muncă sau acasă.

Dacă şoferii sunt cumva favorizaţi, traficul fiind cât de cât fluidizat, pietonii sunt nevoiţi să aştepte uneori şi zece minute la semafoare pentru a putea traversa strada, indiferent dacă trec sau nu automobile.

Gălăţenii cu care am vorbit sunt extrem de nemulţumiţi de cei care se ocupă de sincronizarea semafoarelor. Iată ce ne-au spus cei care aşteptau la trecerea de pietoni din zona Dunărea Mall.

George Manolache, 40 de ani: "Mă grăbesc la muncă şi cred că sunt aici de vreo cinci minute deja. Sunt foarte nemulțumit de timpul de așteptare, mai ales că deja am întârziat."

Andrei Baciu, 55 de ani: "Nu pot spune că mă deranjează așteptarea, până la urmă nu mă grăbesc nicăieri în momentul de față, dar câteodată poate fi deranjant să stai prea mult la semafor."

Paul Mihalache, 35 de ani: "Atunci când mă grăbesc, da, mă deranjează așteptarea. Cred că se poate face ceva în legătură cu asta, presupun că o plângere, o sesizare. Nici măcar butoanele de pe stâlp nu funcționează sau, dacă funcționează, sunt degeaba, că se reduce aşteptarea cu doar două minute."

Citit 3477 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 14:06

4 comentarii

 • postat de un cetatean
  Miercuri, 08 Februarie 2023 00:18
  188.25.190.***
  numai in Galati intalnesti lipsa totala de respect fata de pietoni venind direct de la primarie. In Galati nu exista zone unde un semafor sa stea 5 minute sau 10 minute, doamne fereste. Pucheanule, orasul este al oamenilor, nu al masinilor. 1 minut jumate maxim doua este suficient pentru orice semafor normal la cap. Respecta-ti cetatenii.
  0
  2
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 07 Februarie 2023 08:22
  78.96.59.***
  Multe semafoare cu buton sunt puse pe direct adică după ce pietonii au trecut peste 1 minut sau două se face din nou verde pentru pietoni chiar dacă la trecere nu este nici un pieton si astfel traficul auto se oprește inutil pentru că nu e nimeni să traverseze strada. vezi semaforul de pe Siderurgistilor in dreptul frizeriei Afrodita
  3
  3
  Raportează
 • postat de Băcuța Neculai
  Marți, 07 Februarie 2023 07:29
  86.124.201.***
  Dacă se poate să se monteze un semafor pe Strada Oțelarilor la trecerea de pietoni de la Altex, LIDL vă mulțumesc.
  1
  11
  Raportează
 • postat de zimbeste mai mult. cere mai mult alesilor.
  Luni, 06 Februarie 2023 16:57
  89.39.81.***
  asta e culmea. sa fie multumiti si soferii si pietonii....doar cu treceri pietonale subterane sau supraterane. ...merita banii? eu zic ca da. pina atunci trebuie sa ne toleram, soferii sint si pietoni si invers. sintem noi in doua ipoztaze. pina la urma daca te duci la servici fa-o cu 10 min. mai devreme fie sofer sau pieton. daca nu te grabesti asteapta cu zimbetul pe buze, sofer sau pieton....fi zen. daca esti sofer opreste la treceri de pietoni si nu intimida cu viteza. nu fi porc. daca esti pieton nu trece singur nu fi oaie, asteapta sa mai vina citiva si opreste traficul. totul tine de comportamentul nostru, pietoni sau soferi. totul deriva din faptul ca soferi sau pietoni sintem prea incrincenati. ce cistigam? si problema cea mai urita si ce tine de banii publici, unde e semaforifarea inteligenta? bani publici.....ar trebui un raspuns.
  2
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.