Tone de deșeuri scoase din canalizare, pe Centura Galațiului

Tone de deșeuri scoase din canalizare, pe Centura Galațiului
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Stația de pompare care deservește locuințele sociale de pe Drumul de Centură a fost blocată din cauza cantităților imense de deșeuri pe care locatarii le aruncă în toalete. În ciuda avertismentelor repetate ale celor de la Apă Canal, care sunt nevoiți să curețe săptămânal canalizările, obiceiul persistă, astfel că cei responsabili anunță că vor trece la sancțiuni. 

Materiale textile, vată medicinală, pamperși şi produse de igienă intimă, deșeuri menajere, pungi și recipiente PVC, resturi alimentare, materiale de construcții. Tone de astfel de deșeuri sunt colectate săptămânal din conductele de pe centura Galațiului de muncitorii de la Apă Canal, pentru a preîntâmpina blocarea și avarierea gravă a sistemului de canalizare. Rețeaua, aferentă blocurilor sociale de pe Centură, era oricum subdimensionată odată cu racordarea locuințelor Primăriei, singura soluție de funcționare cât de cât normală fiind un comportament responsabil din partea utilizatorilor. Comportament care întârzie să apară, în ciuda avertismentelor venite de la Apă Canal. Astfel, joi, 9 februarie, echipele societății au găsit grătarul special montat pentru preîntâmpinarea blocării pompei plin cu deșeuri din categoria celor mai sus menționate, asta după ce pe 31 ianuarie făcuseră curățenie. 

”Edificatoare este starea în care a fost găsit grătarul la o săptămână de la ultimul nostru apel. Aceste deșeuri conduc la depuneri care obturează treptat secțiunile conductelor, reducând capacitatea de preluare și transport a apelor uzate menajere în colectoare. De asemenea, așa cum s-a întâmplat și în aceste zile, se ajunge la blocarea funcționării stației de pompare a apelor uzate din zona SGA Galați”, a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal Galați. 

Unul dintre pericolele cele mai mari pe care le poate genera aruncarea de deșeuri în toalete sau direct în conducte este acela că, în caz de precipitații abundente, canalizările nu vor mai putea prelua apele pluviale, ceea ce va duce la inundarea carosabilului. Deloc de neglijat este și un alt aspect, acela al costurilor pe care le poate genera distrugerea rețelei.

”Atragem atenția locatarilor din zonă că, dacă nu se conformează, riscă să suporte contravaloarea lucrărilor suplimentare executate”, au mai avertizat reprezentanții SC Apă Canal Galați. 

Citit 7897 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 23:55

11 comentarii

  • postat de Mir
    Sâmbătă, 11 Februarie 2023 13:24
    5.13.197.***
    Nesimțiți, golani, cocălari, scursuri, needucați...într-un cuvânt MIZERII(ei înșiși).

    Dar de ce ne miră oare pe unii? Nu suntem țara lui "mUE bine făcut". Câți au susținut și au promovat golănia, ura, mârlănia ca fiind "NORMALITATE", ca fiind "UN DREPT DEMOCRATIC" al lor, al gunoaielor, sceleraților, golanilor, babuinilor, needucaților.

    Pe unii îi miră tocmai prostia propriilor susțineri/acceptabilități succesuri?

    Păi defapt asta-i cu adevărat o știre...

    P.S.: Cine-s ăi care adulau/divinizau/ovaționau ura/golănia/agresivitatea? Votați și susțineți(adunându-vă) în cu golanii/agresivii iată cu needucații/pervertiții...că asta-i nația/societatea, una denaturată/golănească, pe care o veți avea voi și copii voștri...

    Educație... NU "edocație"/golănie.
    0
    0
  • postat de Alina I
    Vineri, 10 Februarie 2023 18:42
    5.13.156.***
    La casă, daca arunci șervețele umede sau alte chestii la wc, și ți se infunda canalizarea, trebuie sa plătești vidanja de la Apa Canal. Nu vine nimeni gratis. La bloc de ce e diferit? Pentru ca-s mai mulți nesimțiți la un loc? Sa se împartă costurile la ei, nu la toți plătitorii din oraș care au canalizare.
    0
    0
  • postat de GORUN
    Vineri, 10 Februarie 2023 16:01
    194.105.20.***
    Sa le puna 2 WC-uri ecologice pe banii lor in fata blocului !! Sa mai stea si la rand !
    0
    0
  • postat de Costy
    Vineri, 10 Februarie 2023 12:13
    5.13.195.***
    Nici nu va imaginați ce ,,personalități,, aruncă deșeuri gen scutece, smocuri de păr, grăsime arsă, zaț de cafea, în toaletă! Nu este posibil decăt foarte rar, să fie descoperiți și atunci sar la scandal, tot cei păgubiți plătesc intervențiile, desfundarea conductelor, reparațiile după inundațiile în apartamente. Lipiți afișe, faceți educație celor mici, la școală, ei par mai receptivi, poate ei își vor certa părinții, apelați la ONG-uri care au luat fonduri de mediu, repetați iar și iar despre ce Nu se aruncă la chiuvetă sau toaletă. Un articol de bun-simț într-un ziar nu le va schimba apucăturile!
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Vineri, 10 Februarie 2023 11:11
    89.137.225.***
    Taiati-le apa,intermitent.....sa faca pe ziar si sa si-l arunce in cap unul altuia.Dar nu poti,sunt si copii acolo ....ei nu au nici o vina......Sau sa faca domnul puchin mediocru o sedinta cu dansii si sa le explice macar ce se intampla cand arunca te miri ce in toalete. Unii chiar sunt atat de idioti ca nu inteleg sau habar n-au despre ce se intampla......
    0
    0
  • postat de roman verde
    Vineri, 10 Februarie 2023 10:55
    165.225.206.***
    Vreti parcari subterane/supraterane, vreti un oras cu verdeata si ingrijit, vreti ca primaria sa va repare blocurile si sa va faca curatenie, vreti civilizatie....iar voi nu sunteti in stare de lucruri elementare.
    In locul simbolului de la intrarea in Galati dinspre Braila ar trebui sa puna acest cos din poza.
    0
    0
  • postat de Cristi
    Vineri, 10 Februarie 2023 09:14
    86.34.187.***
    Dupa ce ca stau pe ,,moaca'' si ii fereste primaria de chirii mari, se comporta ca niste animale needucate. Sa le impute toate costurile curatarii si eventualelor degradari ale retelei, ceilalti galateni nu sunt obligati sa plateasca nesimtirea asistatilor primariei Galati.
    0
    0
  • postat de florin
    Vineri, 10 Februarie 2023 08:47
    92.85.145.***
    Românul doar când îl arzi la buzunar știe de frică dar până atunci eu dau scris că săptămânal cei de la Apă Canal vor curăța canalizarea.
    0
    0
  • postat de eu
    Vineri, 10 Februarie 2023 08:23
    86.124.201.***
    Adică cum adică? Se miră cineva că nu știm să folosim o toaletă în anul 2023 ? Păi nu noi aveam muzeu de științe ale naturii acum 20 de ani, numit după un sovietic care nu știu exact prin ce s-a remarcat că doar nu l-a făcut cu banii lui, în timp ce 3/4 din populația județului merea la groapă, un'e poți arunca orice, că ei așa îs obișnuiți. Adică noi toți, ce ăia....Iar ăștia de care scrieți, ori pe fereastră ori la toaletă aruncă tot ce nu le mai trebuie, cărți întregi ar putea scrie oamenii ăștia care desfunda canalizările despre ce găsesc
    0
    0
  • postat de Adi
    Vineri, 10 Februarie 2023 08:08
    86.124.202.***
    Daca ne uitam pe facturi canalizarea o plătim la fel ca apa!!!!!Unde domnul director ar fi trebuit să investească mai cu cap in acest domeniu nu în mașini de tranzit pt apa canal nu în papetărie pt birou exorbitante și de firma nu în salarii etc etc !!
    Sa nu uitam că apa canalul este și a rămas singură VACA DE MULS și singurul SPONSOR AL PROMARIEI GALATI!!!!!!
    cu toate că PH apei din Galați este de 10 ori mai mare decât limita admisă!!!!!!!!
    Deci oO APA IMPUTITĂ LA PRETUTI EXORBITANTE!!!!!!!!!
    SI apropo cu amenintarile exista multe modalități de a le combate
    0
    0
  • postat de Ion
    Vineri, 10 Februarie 2023 07:12
    5.13.234.***
    ”Atragem atenția locatarilor din zonă că, dacă nu se conformează, riscă să suporte contravaloarea lucrărilor suplimentare executate”, au mai avertizat reprezentanții SC Apă Canal Galați. - - asta e buna, gluma zilei! Sunt curios ce fac cei de la Apa Canal cu reziduurile scoase din filtrele acestea. Cum fac ei colectarea selectiva, cum protejeaza mediul in timpul lucrarilor, etc. O glumita pe bani multi, numita Apa Canal Galati.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.